1 Mart 2009 Pazar

Laurent Blanc: Yeni neslin iyi hocalarından olabilecek mi?


Galatasaray ile eşleşmeden önce Bordeaux' nun bu sezon iki maçını izlemiştim, birincisi Şampiyonlar Ligi' nde içerde 1-1 berabere kaldıkları (4-0 yenildikleri maçın rövanşı olur) Chelsea maçı ve diğeri de dışarda 2-1 yenidlikleri Lyon maçı. İki maçın göstediklerine bakarsak; bu adam Fransa' ya hücum futbolunu getirebilir. Evet; yeri geldiğinde rakip defansın zaafına göre takımının yıldızını turu geçmek için kullanmayacak kadar da zeki.
Hatta şöyle diyeyim; Chelsea maçında golü önce bulan takım olsalardı Galatasaray eşleşmesinde Bordeaux' nun en önemli kozunun Blanc olduğunu konuşabilirdik.
Neyse; oynatmaya çalıştığı oyun birazcık Barca gibi denilebilinir, Cavenaghi dışında hareket kabiliyeti düşük forveti yok.Chamakh, Gouffran, Jossue gibi açık alanda aldı mı gidebilecek oyuncularını gerekirse yan yana hiç korkmadan kullanıp bundan oldukça da verim alabiliyor. Üstelik, zayıf iki beki olduğu dolayısyla ısrarla kanatları kullanmak gibi bi çabası da yok bu adamın.
Velhasıl, Galatasaray maçında Blanc' ın zeka parıltıları gösterdiğini gördüm açıkçası, umarım ileride Fransa Ligi ni kurtaran adam diye de bahsedeceğiz.

1 yorum:

felix mourinho dedi ki...

Stoper ve Ön libero'ları insan değil ama Gourcuff dışında savunma hata yapmaz ise gol bulmaları çok çok zor. Duran topları neticede Fransa'da iyi ama avrupa'da da nadir atıyorlar. Hücum alanında 1-2 yetenekli adam mükemmel olur.