2 Mart 2009 Pazartesi

Cassio Lincoln


Futbolunu, verimini, ıvırını, zıvırını tartışmayacağım. Gitmediği, gitse de yürüdüğü deplasmanlarını yazacağım. Suçluluk payının ne kadar onun, ne kadar başkasının bunun çetelesi biraz.
1- 2 senedir Türkiye'de. Gittiği deplasman sayısı felan elle sayılır. Bu sene lig maçlarında en son Konya hariç Ankara dışına uçakla gitmedi. Gitmediği deplasmanlara bakınca köstebek yuvası, patates tarlası, buz pisti zeminlerde maç kaçırmış neredeyse. Denizlispor maçı hariç deplasmanlar buna uygun. Suç onda mı? Evet. Takımını yanlız bırakması en büyük suçluyu o yapıyor şu anda. 66 numarayı giyen adamdan eksiği ne. Aslında çok da neyse. Suçlu: Lincoln

2- Şimdi gitmeme sebepleri olan sahalar. Avrupa'nın değer olarak ilk 5'inde olan bir ülkenin liginde. Son Avrupa 3.sü olan bir ülke. Ondan öndeki ülkelerin liglerinde sahalara bakıyoruz ki hepsinin sahaları 1-2 kötü bütçeli takım dışında güzel. Top oynamaya müsait. E kardeşim sen herşeyini öve öve bitiremiyorsun, ülkendeki takımlar Roberto Carlos'u, Harry Kewell'ı, Matias Delgado'yu getiriyor ama sen onların her an ceza sahası etrafından çıkabilecek köstebeklerin olduğu sahalarda oynatıyorsun. Carlos, böyle bir sahada sakatlanıp futbol hayatını noktalasa adına, markana, ülkene gelecek transferlerin caymasının, adam gibi takım izlemedikten sonra neye yarar Digiturk diyen adamın sana verdiği zararın değeri o çim bakımından, sahalardan daha fazla olacağı görüşünde değil midir kimse? Sen böyle zeminlerde Süper lig müsabakası oynatmaya çalışırsan, hayatını topla koşmaktan değil topu koşturarak kazanan adamın futbolculuğunu tehlikeye atmıyor musun? Uğur Uçar en göz önünde örnek iken, daha geçtiğimiz haftalarda buzlu zeminler yüzünden kopan çapraz bağların bedeli o zeminlerden daha mı az olacaktır. Suçlu; o zeminlerde top oynatan federasyon.

sonuç olarak; Olayın 2 suçlusu var. Lincoln tartıya koyunca 55-45 gibi daha haksız gibi. Ama sen Avrupa 3.sü bir takımın ligini, değer olarak ilk 5'te yer alan bir ülkenin neredeyse elle tutulur güzel zemini olan 2-3 tane sahaya sahip olarak oynatırsan maalesef, Lincoln'de oynamaz, Alex'de etkisiz kalır, Delgado'da sakatlığı gerekçesi ile kadroya girmez.

1 yorum:

sait ergün dedi ki...

oynadığı zaman oynuyor adam takma kafana böyle şeyleri boşu boşuna parmakların yorulur.bizim federasyondan bi bok olmaz