18 Mayıs 2010 Salı

Futbolda Ten Uyumu ve Serdar Özkan




Galatasaray, Beşiktaş'a atabileceği en güzel çalımlarından birini atmış, Gökhan Zan'ı transfer etmişti. Beşiktaşlılar "bayram" ederken; Galatasaraylılar "Millî Takım'ın tandemi bizde" diye sevinmişlerdi.

Bizim blog yazarlarından Felix, Talay Erker'in bir değerlendirilmesine yer vermişti.

"Ama neticede futbol bu. Bir bitki bir toprakta yetişmez. Aynı çiçeği alırsın 5 m ötedeki toprağa gömersin, orada filiz verir, büyür, gelişir. Ne olacağını futbolda bilemezsin"

Doğru bir sözdü bu. Zaten doğru olmasa, transfer denilen mevzu risksiz bir şey olurdu; bu işin bir heyecanı kalmazdı. Gökhan Zan için buna katılamazdım tabii ki. Afrika'nın susuz topraklarına da koysanız; Anadolu'nun en verimli bölgesine de koysanız Gökhan, Zan'dır.

Şimdi Serdar Özkan'ı transfer etti Galatasaray. Bir Beşiktaşlı olarak en çok güvendiğim gençlerden biriydi. "Hadi bi' umut, hadi bi' umut..." zorladık hep. Özellikle bu son sezonda kredisi sıfırlandı Serdar'ın.

Akla hayale sığmayacak goller kaçırarak başladı sezona,(ör: Gs deplasmanı) sonra kesik de yedi doğal olarak. Taraftarın sabrı tükendi. Taraftarla küstü; bizim hep eleştirdiğimiz ön tribünler de yanlış yaptı Serdar'a kabul ediyorum. Futbolcuya küfür edilmez! Serdar da kendisine yanlış yaptı. Zerre geliştirmedi kendisini. Belki taraftara, belki futbola küstü... Sonuçta "ten uyumu" bozuldu taraftarla Serdar Arasında. Genç oyuncu heyecanı da gitti Serdar için.

Sonuç olarak; yazının başında yaptığım alıntıya katılıyorum bu sefer. Ancak Galatasaraylıların da sabırlı olması gerekecek. Bu çocuk bir gün gider Liverpool defansını zorlar; bir gün gider 2 metreden şut çekemez.

Güle güle Beşiktaş'lı Serdar. Seni İnönü'de Kazım Kazım'a tekme tokat girdiğin o garip görüntüyle hatırlayacağım. Yolun açık olsun.

Bkz:
Bir Garip "Yerli Messi" Serdar Özkan
Ah ulan Serdar
Kapalı Tribün, Alt Taraf, Ön Sıra

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

İyi oldu iyi..