21 Mayıs 2010 Cuma

"Usta ile Çırak"ın Büyük Finali


Mourinho'nun finale gelene kadar geçtiği takımların hikayesinden 1 sezon daha "Ezel" çıkar. Geceleri yatıp dua etse, böyle böyle bu takımlar istiyorum dese bu kadar olurdu. Önce Chelsea, ardından başkanının perde arkası takımı Cska Moskova, ardından tercümanlıktan başladığı ve beklenilen görev gelmeyince kendi yolunu çizdiği Barcelona. Şimdi de son takım Barcelona çatısı altında ustası olan Louis Van Gaal'li Bayern Münih.

Aslında 2 takımın buralara gelmesi kağıt üzerinde hiç ama hiç düşünülmüyordu malumunuz. Hatta Bayern Münih, Torino'da Juventus'a 4 atana kadar gruptan bile çıkamıyordu neredeyse. Onları Ferrera kurtardı. Ardından ofsayttan gelen bir gol ile Fio'yu 2-1 ve 3-2 elemeleri, peşinden 2 hatayı affetmeyip 2 gol ile içeride 2-1, Old Trafford'da Man.Utd'yi 3-2 ile geçmeleri Lyon'a rakip yaptı. Lyon maçlarında da Arjen Robben ve Ivica Olic'in becerileri onları finale kadar getirdi. Şimdi ise rakipleri bireysel olarak aşılamayacak bir savunma ve tek adamın etkilemeyeceği Inter.

Mourinho takımlarının klasiğidir güçlü orta saha. Arkasında da yardımlaşmalı bir savunma hattı. Bayern Münih'ten bu 2 alanda da çok çok iyiler. Sol bekleri Diego Contento veya Holger Badstuber olacak ki, Maicon Douglas karşısında o kanat paramparça olur. Koskoca Barça bile sol beki Maxwell diye 3 tane yemişti. Bayern Münih'in, Inter kadrosundan üstün tek yanı Arjen Robben. Onun da Mou'nun eski öğrencisi olduğunu söylemeye gerek yok zaten. Atacağı adımı bilse de neticede Robben. Ama Ronaldinho'ya, Messi'ye 10 kişi bile top göstermeyen bir adam Mou. Robben gibi hızını ön planda tutan bir adamı rahatlıkla durdurabilir. Inter'in zayıf karnı ise Wesley Sneijder. O var ise hücumda daha hızlı ve efektifler. Eğer oyunda yok ise atağa çıkmakta sıkıntılılar. Sakatlığı ve son durumu nedir bilinmez ama Mou onu sahaya sürer.

2 takımın bir de "Joker"i var. Thomas Müller ve Goran Pandev. İkisi de hücumu kuvvetli olmasına rağmen orta sahaya yardımcılığıyla da önemli yer tutuyor takımlarında. Lakin, Mourinho, Pandev yerine Stankovic - Zanetti - Cambiasso 3'lüsünü sahaya sürüp daha sağlam durmak isteyecektir. Van Gaal'in ise bildiğinden şaşacağını sanmıyorum.

Daniel Van Buyten - Martin Demichelis tandeminin Lucio - Samuel tandemine karşı 1 adım geride olmasına rağmen kanat bekleri sıkıntı vereceğinden bu 2'lilerden daha çok zorlanan Bayern tarafı olacaktır.

Yani, Mourinho'nun dediği gibi "Normal şartlar altında Inter şampiyon". Arjen Robben'in yaratacağı anormal şartlar ve Jose Mourinho'nun çizeceği bir yol olacak bu.

0 yorum: