19 Mayıs 2010 Çarşamba

Beşiktaş 2009-2010 Değerlendirmesi





Sezon sonu baktığımızda her zamanki gibi şampiyonluğu üç aday gösterilirken; Beşiktaş'ın aynı son şampiyon sıfatıyla ve eski hocasıyla yola devam etmesi avantajları olarak gösteriliyordu. Yaz dönemi yapılan hatalar büyük oranda eksikliklere yol açtı.

Daha kupalar yeni kaldırılmıştı ki Topuz olayı gerçekleşti. Sabah-Akşam Topuz ile yatarken bir anda Aziz Yıldırım'ın jip'inde gördük Topuz'u. İşte o anda Yıldırım Demirören ve ekibinin denge bozuldu.

Gökhan Zan yollandı, Ferrari alındı. Sol kanada İsmail Köybaşı, sağ kanada Rıdvan Şimşek, orta sahaya Onur Bayramoğlu transferleri yapılarak geleceğe güzel yatırımlar yapıldı. "Beşiktaş'ın çocuğu" Nihat Kahveci geri döndü. Ancak sezon öncesi kampına yetişmedi. Son gün Başkan'ın tarihe geçen hamlesi Tabata transferi yapıldı. Kaş, Getafe'den kiralandı. Aydın Karabulut, Erhan Güven ile değiştirildi. Geç de olsa özel bir turnuvayla sezon açıldı. Porto ve Lyon ile hazırlık maçları yapıldı. Bir de içeride Catania ile oynandı.

Sezona kötü başladı takım. Sonrasında 8'de 8'lik bir seri ile zirveye tutundular. O araya bir de efsanevi Manchester deplasmanı katıldı. Tam her şey yolunda derken "Kongre Etkisi" midir nedir her şey karıştı. Taraftar bölündü, taraftar dövdürüldü; bir kısım "yeter" dedi, bir kısım "sabote etmeyin UEFA'ya gidelim" dedi. O kaosdan hiçbir halt çıkmadı tabii. O sıralar sahaya takip edenlerin "umut"la beklediği Necip Uysal çıktı. Yarım sezonda bol bol şans buldu. Yıllardır İbo Kaş, Serdar Özkan, Batuhan üçlüsünden öteye bir şey çağırıştırmayan Beşiktaş altyapısının bir meyvesini sahada görmek mutlu etti.


Kupa'dan elendi takım. Kimine göre içerdeki Galatasaray maçında, kimine göre deplasmandaki Ankaragücü maçında lige havlu attı.

Kimilerine göre suçlu Mustafa Denizli idi, kimine göre tüm hücumcularımızın formsuz olması. Sezon sonunda taraftar son sözünü söyledi Mustafa Denizli'ye:

İyisiyle kötüsüyle sezon bitti
Canın sağ olsun Denizli
Bu taraftar hep arkanda
Seneye korkak oynatma

En isabetli Transfer; Matteo Ferrari(Genoa), Necip Uysal(Beşiktaş A2)
En isabetsiz Transfer; Rodrigo Tabata(Antep), İbrahim Kaş(Getafe)
En fazla çıkış yapan; Necip Uysal, Bobo
En dramatik olay; Rıdvan'ın ayağının kırılması
En umut beklenen; Necip Uysal, İsmail Köybaşı, Rıdvan Şimşek
En güzel maçlar; 3-2 Es-Es, 0-1 ManU, 3-0 FB
En kötü maçlar; Ankaragücü deplasmanı
En çok gelmesi istenen; Ricardo Quaresma
En çok yaralayan anlar; Denizlispor maçında tribündekiler
En güzel pankart; "FREEDOM TO PANCARTS" (!)
En güzel gol; Fink'in Fenerbahçe'ye golü
En bi' görülmeyen: Matias Delgado (:



0 yorum: