13 Nisan 2010 Salı

Transfer Dönemine Doğru Beşiktaş / Kim Gider?





İlk önce Kuranyi meselesi çıktı ortaya. Kuranyi'nin sözleşmesi sezon sonu bitiyor ve şu an Almanya gol krallığının önemli ismi olduğunu düşünürsek çok önemli bir sözleşme karşılığı anlaşılabilinir. Daha sonra ortaya klasik Quaresma muhabbetleri çıktı. Taraftarın uzun zamandır istediği adamdı Quaresma. Beşiktaş'ın en acil transfer gereken bölgesi de kanatlar olduğundan itiraz edilmeyecek transfer budur. Yoksa Bobo mu, Kuranyi mi tartışılır; ben gerek yaş farkından, gerek yıllardır takımda olduğundan Bobo'dan vazgeçmem mesela.

Şimdi bir de Joe Cole haberleri çıktı. Tek kelimeyle "oha!" diyorum afedersiniz. Hani geçmiş dönem yönetimlerin getirdiği adamların yanında "Messi" transferi gibi bir şey kalıyor. Ancak Serdar Adalı'nın güven veren yapısı falan ortaya çıkınca imkansız değil gibi yıldız transferi. Joe Cole biraz ütopik tabii.

Geçen sezon "yıldız geliyor yıldız" denmişti, Deco işi yatınca japon asıllı pembe dizi kahramanı Brezilyalı Tabata gelmişti. Gerçi Tabata 8'e değil de gerçek değeri olan 2 Milyon'a falan alınsaydı bu kadar batmazdı ama "yıldız geliyor" dendikten sonra istersen bedavaya al o da var.

Geçmiş yönetimlerin hatalarını unutmadan bir transfer dönemi daha. Beşiktaş'ın elinde 10 yabancı var hali hazırda. Zapo Bursa'ya verilir. Tello ve Holosko'nun Dünya Kupasında iyi oynamaları için dua edilir. 3 gitti kaldı 7. Tabata-Delgado'dan biri gönderilir. Balkanlar ve Arap ülkeleri potansiyel alıcı. Kaldı 6.

Ferrari, Ernst, Bobo, Sivok, Delgado takımda kalsa; Fink elden çıkarılsa operasyon tamamlanır. Maliyet de yaklaşık 50 Milyonlara dayanır herhalde bu yaz. Geçmiş olsun.

Zordur transfer döneminde Beşiktaşlı olmak.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

hahaha Cole transfer haberlerine bayag guldum!!

Sonunu iyi bitirmissin ama; "Zordur transfer doneminde Besiktasli olmak" :)) Ne sen sor ne ben anlatayim usta...