31 Mart 2010 Çarşamba

Wayne Rooney


Bayern Münih'liler, 90+2'de Olic'in attığı golden daha çok, maç bitince Rooney'in sakatlık haberine sevinmişlerdir heralde. Mario Gomez'in infazını, gol sevinci, maç bitimi gibi nedenlerle göremediğimizden ciddiyetini bugün anladık. 2 ila 4 hafta arasında Rooney yok. Chelsea maçında oynamayacak. Bir mucize Bayern Münih karşısında belki. Neticesinde Rooney gibi fiziği üst düzey derecede olan bir santrafor olduğundan çabuk dönüyor.



2003'ten bugüne Rooney, 8 ciddi sakatlık yaşadı diyebiliriz. 3 tane ayak kırığı, 5 tane bileğine aldığı darbeler yüzünden sakatlık çetelesinde yazanlar. 3 ayak kırığının 2'si Uluslararası şampiyonalarda aldığı darbeler. Ayak kırığı diyorsak da tarak kemiği tabii. Hatta daha net ifade ile "metatarsal". Uzun parmak boğumundaki kırıklar bunlar. Öyle ayak kırığına göre çabuk döner derseniz de, Owen, 6-8 haftada döner denildikten 21 hafta sonra, Rooney 14 hafta sonra döndü.



Bu kez bilek sakatlığı var Rooney'in. 4 hafta deniyorsa da 2 haftaya döner. Bu sakatlık için söylenen tedavi süresi bileğin aldığı darbeye ve bu darbe sonucu yaşadığı burkulmaya göre değişiyor. 1 haftadan 4 haftaya kadar burkulma şiddetine göre zamanı var. Toplamda 34 gol atan Rooney'in yerine Berbatov ile şapkadan tavşan çıkartabilecek mi Sir Alex bilinmez. Lakin, alelade bir çeyrek final maçını 2-1 kazanmak ile rövanş alınırsa Sir Alex 2 haftaya yeni bir rövanş sebebi sunar Bayern'lilere. Bu kez 90 dakika oyunu sahasında da kabullenmez. Milan tarifesi ile yollar.

1 yorum:

Oğuz Öztürk dedi ki...

Rooney için bu Dünya Kupası çok önemli. Sakatlıklar korkulu rüyası...