7 Mayıs 2009 Perşembe

Barça Galatasaray'ın Başarısını Egale Edecek mi?


Kafadan başlığı görünce diyeceksiniz ki, koskoca Barça, bu sezon 161 gol atmış Barça, oynayıpta gol atmadığı takım kalmamış Barça, ezeli rakibine Barnebau'da 6 atan Barça, müzesinde her kupadan 2'şer 3'er olan Barça, Galatasaray'ın hangi başarısını egale edecek. Namağlup kupa kazanmak değil. Onu kafadan eleyelim. Gelelim başarıya.

Avrupa üzerinde liginde Şampiyonluk + Lig Kupası, uluslararası arena'da da Uefa ya da Şampiyonlar Ligi + Süper Kupa kazanan tek takım Galatasaray. Sezonda bu 4'lemeyi yapan tek takım Galatasaray. Bu başarıya en çok yaklaşan Jose Mourinho'nun 2003 Porto'su ve 2005 Cska Moskova'sı. İkisi de Süper Kupa'yı kazanamadığından 3'te kaldılar. Buna şu an en yakın takım ise Barça. 5 Galibiyet alırlarsa 4 Kupa kazanacaklar. Ligde 2 galibiyet alırlarsa Şampiyon, kupa finalinde rakibini yenerlerse İspanya Kral Kupası, Manchester'i yenerlerse Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, eğer Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu kazanıp, Süper Kupa'da da kazanırsa bu 4'lemeyi yapan 2.takım olacak Avrupa'da.

Yaa işte nereden nereye...

1 yorum:

Oğuz Serdar dedi ki...

kusura bakma ama ne menem başarıymış ki bu. :) bu sezonun über barçası değil, normal bir barça da çok rahat lig + kupa + uefa + süper kupayı alabilirdi. şampiyonlar ligi çok farklı.