3 Mayıs 2009 Pazar

2'de 1 Kazanan Fenerbahçe!


Bundan 4-5 gün önce derbi ile ilgili bir yazı yazmış, her halükarda kazananın Fenerbahçe olacağını söylemiştim. Fenerbahçe benim çok çok çok az ihtimal verdiğim şekilde (o ihtimalinde futbolu yüzünden değil rahatlığı olması sebebiyle hani verdiğimdendir) maçı bu rahatlıkla çok rahat kazandı. Aslında ben Beşiktaş'ın kazanıp, Şampiyonlar Ligi vizesi sebebiyle Fenerbahçe'yi Uefa'ya yollamasını bekliyordum.

Beşiktaş'a gelelim. Sabah rakibin yenilmiş, evinde kapalı gişe, stopersiz, sağ bekten bozma bir adamla sahaya çıkıyor ama sen kız takımı gibi oynuyorsun. Hatta hakkını vereyim Galatasaray ve Fenerbahçe Bayan Basketbol yarı final serisinde bile takımlar daha çok rakibini ısırdı. Şampiyonluk ruhu yok. 28 Haftanın 1 haftasında futbolcular inanmamış bu takıma. Denizli desen fantezilerinden kurtulamıyor. Bay Kerahet'in kadrosunda yer almayan Ekrem Dağ'ın bu kadroda bir şekilde yer bulacağını, Cisse - Ernst ikilisi bozulursa Beşiktaş'ın bozulacağını söylemiştim. Bozuldu. Stoperlerin deyim yerindeyse foyası ortaya çıktı. Tek kelime ile bu oyunun adı Rezalet onlar adına!

Fenerbahçe ise sanki büyük maç olsa da oynasakların takımı. Roberto Carlos o kadar çok yardımcı oluyor ki takımının topla çıkmasına, sıkıştığı anda tek pasla oyunu açmasına, stoperlerin adeta can simidi oluyor. Çok rahattı Fenerbahçe. Pasla çıktılar, oyunu sahasında kabullenmediler, çok açık alan bulup 2'ye 1'lerle sonuca gitmeye çalıştı ve bunu da başardı da. Daniel Güiza bir senede 2 kez Beşiktaş'a aşırtma attı. Stoperlerin asisti ile tabii. Aragones ise turnuva hocası hala. Önemli maçları bir şekilde kazanmasını biliyor. Semih ise gerçekten çok iyi bir santrafor. Volkan yine ligdeki derbilerde en fazla 1 gol yeme istatistiğine devam ediyor.

Neticede kazanan Fenerbahçe. 5 maçtır üstüste iç, dış, tarafsız saha farketmeden 2-1 yeniyor Beşiktaş'ı. Sivas yerinde saydı. Kaybeden mi? O tek isim. Beşiktaş.

0 yorum: