10 Nisan 2009 Cuma

Kimler Geldi, Kimler Geçti || #2 Put Your Hands up for Pi-Air


Bir Uefa kupası finaliydi. Ev sahibi takımın sahasında oynayacağı bir finaldi. Rakibi ise o zamanın dev'i Borussia Dortmund'du. Herkes 2 isimden bahsediyordu maç öncesinde. İkisi de kendinden bahsedildiği kadar, hakkını verdi. 2'si de golünü attı. Ama evsahibi takımın oyuncusu birisi penaltı olmak üzere, (aslında 2.si de onun için penaltı sayılır) 2 gol atınca, 2002 yılında kupayı getirmişti Feyenoord'a.

2003-2004 sezonu arefesiydi. Canaydın Terim'e, Yıldırım Daum'a onu transfer etmek istiyordu. Fener kaptı onu. Galatasaray'da Frank de Boer'i. Frikiklerin efendisiydi. "Put your hands up for Pi-Air" diye şarkı bile yapmışlardı ona. Daum ilk senesinde takımı onun üzerine kurdu. Takım kilitlendikçe, o duran topla açıyordu. Hatta bir Gaziantepspor maçı öncesi Ömer'in "Bana frikikten gol mol atamaz" sözüne inat, cepheden de değil, kaleyi dar bir açıdan gören taç çizgisi civarlarından atmıştı. Şenol Karagöl'ün frikikten önce "ya yapmayın şunu, yedik golü ya" sözleri de unutulmazdı. İlk golü frikiktendi. 17 maç sarı kart görmeden sınırda sezonu bitirmişti de. Gençlerbirliği maçında deplasmanda 2 topu çizgiden çıkartmış, golü atarak müthiş bir 3 puan getirmişti. Aynı Gençlerbirliğine kupa maçında, kaleci baraj kurdurmamasına rağmen çatala vurarak selamını yollamıştı. Sürekli frikikten affetmiyordu. Gözümde onun attığı en güzel gol Trabzonspor'a gelişine ayağının içi ile köşeye yolladığı toptur. O sertlikte bir topu böylesine yumuşatacak adam bu dünyada azdır, hele bir de köşeye yolluyorsa. Takımını şampiyon yaptı 2003-2004 sezonunda.

2004-2005 sezonunda Alex de Souza gelince, deyim yerindeyse pabucu dama atıldı. Takım Alex önderliğinde gidiyordu artık. Tekrar Hollanda'ya döndü. Feyenoord forması altında Mondragon'a 60m'den gol attı hazırlık maçında. Petrus Ferdinandus Johannes Stevenson van Hooijdonk'un Türkiye kariyeri'nin kısa özeti buydu. Kariyerinde ilk şampiyonluğunu Fenerbahçe'de yaşamıştı 34 yaşında. 2 sezonda 53 maçta 32 gol atmıştı Fenerbahçe kariyerinde. Uefa kupası olup şampiyonluğu daha geç kazanması da ilginçtir. Toplamda ise 551 maçta 335 gol atmış bir futbolcu. Frikik canavarı. Maç öncesi uğur olarak dizlerine beyaz bir toz sürerdi. Reklam yıldızı bile olmuştu. Neticede frikikleri ile oyunu ile unutulmazlar arasına girmişti aslında.


0 yorum: