10 Nisan 2009 Cuma

Kayserispor Teknik Direktörlüğü


2004-2005 sezonuydu. Galatasaray, Kayserispor deplasmanında 1-0 geriye düşmüştü. Peşinden hemen 2-1 yapmıştı. Son top, son korner, son şanstı. Gökhan Ünal muhteşem bir sıçrama ve kafa vuruşu ile durumu 2-2'ye getiriyor, ligde düşmeme mücadelesi veren takım o maçtan sonra kendisini toparlıyor ve Hikmet Karaman liderliğinde kümede kalıyordu. O gol Galatasaray'dan şampiyonluğu alan goldü.
2005-2006 sezonu geldi. Görevde Ertuğrul Sağlam vardı. Kayserispor o sene en başarılı sezonunu yaşıyordu. 1 sene önce küme düşmekten kurtulan takım bu sene ilk 4 mücadelesindeydi. Bir Fenerbahçe maçıydı bu kez evindeki ve yine Gökhan Ünal, yine 90.dakikada golünü atıyor bu kez şampiyonluğu Galatasaray'a veriyordu. Ertuğrul Sağlam, Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal ikilisinin mimarı olmuştu adeta.
2006-2007 sezonunda ise yine Ertuğrul Sağlam vardı. 4 büyüklerin kötü sezonunda o bir önceki sezon ile aynı puanda kalmıştı. Kayserispor için, ne aşağı ne de yukarı sezonlardan birisiydi. Her gün Topuz ve Gökhan'ın bir yerlere gönderilmesi dışında.
2007-2008 geldi. Ertuğrul'u Beşiktaş aldı. Kayserispor Tolunay Kafkas ile anlaştı. İlk senesinde Kayserispor'a Türkiye Kupası'nı kazandırdı. Evinde 4 büyüklere karşı sadece 1 beraberlik verdi. Gerisini kazandı. Genç oyuncuları alt yapıdan takıma çok iyi monte etti Kayserispor. Her sene bir ismi kazandırıyordu.
2008-2009. Kayserispor gol yemiyordu. Gol de atamıyordu. Gökhan Ünal'ı satmışlardı. Transferler yararlı olamadı. Genç oyuncular yine geldi. Yeni stada taşındılar. Gelgelelim Kayserispor 2008-2009 sezonunda Hikmet Karaman'ın kümede tuttuğu seneden daha iyiydi oyun ve performans olarak.
Şimdi bundan sonrası biraz beyin fırtınası, düşünce felan. Tolunay Kafkas'ı gönderdik diyelim. Yerine alternatif arıyoruz. Kayseri takımı artık standart ve kadro olarak, ilk otobüsten inen hocayı alacak bir takım değil. Busker ile isimleri düşündük, bir isim aslında onların kaleminde bunu bulduk. Neyse sırayla yazalım;

-Aykut Kocaman; Kayseri kalibresinin 1 adım altında. Kafasında hep o Fenerbahçe hayalleri olduğundan, Kayserispor'da 13.haftadan sonra rengini belli eder. 6.sırada kalır en iyi ihtimalle.
-Nurullah Sağlam; İyi hoca ama çalıştırdığı takımlarda bir sorunu var. Takım iyi giderken peşpeşe mağlubiyetler alıp havayı kaybediyor. 1 seneden fazla da kalamıyor kendisi.
-Samet Aybaba; Trip insanı. Her takıma bir çıkış kazandırıyor fakat kendi şahsi tripleri yüzünden kendisi de, camia da, takım da kopuyor.
-Yılmaz Vural; Şaka şaka..
-Ersun Yanal; Trabzon sonrası boşluğa düşer camiada. 2.bir Rıza vakası gibi olur. Artık o büyük noktalara ulaşamayacağının farkına varır. Klasik Ersun Yanal vakası olur.
-Abdullah Avcı; İyi hoca fakat Kayserispor için şu an erken. Belki 2 sene sonra. Tam bir standartı yok takımlarının.
-Mehmet Özdilek; Antalyaspor'u kümede tutmayı başarırsa büyük iş yapar. Ama onunda en az 2 senesi var. Bir sezona takım hazırlamasından sonra göreceğiz.
-Lucescu; Tam Kayserispor adamı. Takım onun ayarında. Savunması iyi. Topuz'u iyi kullanabilecek hoca. 4 senesi sıfır olan Hasan'dan cevher yaratan adam, Topuz'dan da yaratabilir. İyi bir santrafor ve onun getireceği orta saha adamları ile Kayseri bir Sivas olabilir.

Ha diyince adam göndersek, Kayseriye adam bulmak zor yani. 2.Ertuğrul Dönemi olsa, o heyecanı tekrar yakalayabilir mi acaba? Futbol bu tabii, bu isimlerden birisi bizi yanıltabilir.

0 yorum: