22 Mart 2009 Pazar

Tottenham Hostpur (aka Spurs) / Seviyorum Sizi!





-Tamamen kişisel bir post!-


Kendileriyle yakından ilgilenme sebebim fifa 08'deki performansıyla Aaron Lennon oldu. Daha sonra Tottenham maçlarını izleme sebebim de oldu Aaron Lennon, adam uçuyor bildiğin. White Hart Lane'in müthiş ortamında sezonun en hızlı takımlarından birini izlemek TV başından da olsa zevk veriyordu. Daha sonraları bi' Harry Redknapp sempatisi başladı. Adamın futbol bilgisi, sistemi falan bi' yana tipi bile sevimli geldi. Roman Pavlyuçenko'yu son maçta oynatmayarak şaşırtsa da yerine koyduğu adamların oyununu görünce şaşırmıyorum.

Bugün bile takımların zor başarısı: İki dalda birden kupa.
1960'da hem ligi hem de kupayı (FA Cup) kazanmışlardı. 1963'de ise Kupa Galipleri kupasını kazanarak "Avrupa'da kupa kazanan ilk İngiliz" ünvanını aldılar.



White Hart Lane

Notlar:

- 5 Mart 1938'de bir rekor kırdılar ki ulaşmaları bir daha zor. Sunderland maçında tamı tamına 75.038 kişi geldi. Şu anki stadları 36.000 civarı sonuçta.

-Son yıllarda kulüp yüksek rakamlar harcıyor ancak istenilen başarı yok.

-Kulübün yaşayan efsaneleri Jermain Defoe ve hâlâ forma giyen Robbie Keane. Ayrıca Dimitar Berbatov'u da adaya kazandıran Spurs.

- Sol Campbell ve Gary Lineker de Bir süre Tottenham forması ıslatmışlardır. 90'ların başında ise Shrengham ve Klinsmann da Londra ekibinde forma giydi.

Son olarak. Ligin en hızlı adamlarından Lennon 2014'de kadar sözleşme uzattı. Böyle adamı elde tutmaları lazım kesinlikle.



Aaron Lennon



Bu da Spurs arşivinden. Kim olduklarını bulamadım ancak o yıllarda bayağı gerginler sanırsam (:



1963

0 yorum: