25 Mart 2009 Çarşamba

İspanya - Türkiye


Yeni formalarını da çekmişler üstlerine. Sene sonu konfederasyon kupası için hazırlattıkları kreasyonu ilk olarak bizim maçta giyecekler. Tanıtımını da, "Luis Aragones" salonunda yaptılar. Takımın teknik direktörü Vicente Del Bosque; "Daniel Guiza ve Raul arasında bir tercih yapmam gerekiyordu ben de Torres'i tamamlayıcılığı yüzünden Güiza'yı seçtim" diyerek açıkladı. (Buraya kadar olan cümlelerdeki ismi geçen kişiler ve açıklamaları gerçektir ve isim benzerliği yoktur) İki maçta da 4 puan iyidir dedi. Bu demektir ki 2'de 2 yapacağız, kurtuluşunuz yok.

Hamit Altıntop kadrodan çıkartıldı ve sağ kanatta herkesin düşündüğü kadro yapısı bozuldu. Gökhan - Hamit yerine, Gökhan - ? (kim oynarsa oynasın) koridora doğru yelken açar. Ne Kazım, Ne Sabri o bölgede devamlı değiller. Gökhan kadar dayanacaktır orası. Sabri olursa maksimum +10dakika daha eklenir Gökhan'a. Kazım olursa -10. Zaten defansın göbek bölümü sıkıntılı. Sol kanat sadece gönlümün rahat olduğu yer. Tabii bir de Mehmet Aurelio kısımları. İniesta kadrodan çıkartıldı haberi iyi bir haber. Ama Xavi oynayacak kısmı kötü. Hele İniesta yerine Mata kısmı benim için daha da kötü. Xabi Alonso, Senna ve Xavi'den kuracaktır Bosque orta sahayı. Silva ya da Riera'yı da 4.olarak izleriz. Mata da bir ihtimal. 75'ten sonra oyuna giren Güiza'da gol atıp, okunu yollarsa yatacak yeri kalmayacak demektir ki, bu gözümde yüksek bir ihtimal. David Villa sakat. Oynayabilir ama gücünde olmayacaktır. Gözümde bu maçın izlenebilinir kılınma nedeni Arda Turan - Sergio Ramos'tur. Eğer Arda, Ramos'u zorlarsa artık gitmesi için bir engel kalmamıştır. Ama Ramos süpürür geçer ise, Arda'nın daha bir kaç fırın gezmesi gerekir.

Özetle; Amansız Ol! ile savaş boyalarını sürmüş Şampiyon'un maçı. Biri son Şampiyon. Diğeri yarı finalde 90'da elenen. Bu maça ortak isek, puan düşüncemiz var ise, yapmamız gereken; koşmak, koşmak, koşmak ve orta sahada oyunu dengelemek. Gerekirse Catenaccio'yu yeniden yazmak. Çanakkale Geçilmez'i bir kez daha yaşatmak. Çünkü İspanya takımını son şampiyonada dışarı atabilecek tek takım, orta sahasında eksikleri olmasına rağmen bu dediğimiz şekilde oynayan İtalya idi. Orta sahalarını bozmalıyız. Başka yolu yok. Senna ve Alonso'nun üzerine oynamalı, presi bunlara yapmalı, Xavi'yi de sindirmeliyiz. En önemlisi ise; (ne kadar yazarsak yazalım farketmeyecek olan) duran toplara dikkat etmeliyiz. Avantajımız, İspanya kısa bir takım. Dezavantajımız, duran toplarda berbatız. Zor maç yahu. Çok zor.

0 yorum: