27 Şubat 2009 Cuma

Beşiktaş 2-1 İstanbul Büyükşehir Belediye / TSL 22. Hafta




Beşiktaş ilk yarı oldukça atak oynadı ancak her zamanki gibi tıkanan savunmayı açamadı. İkinci yarıda işler İBB'nin istediği yönde gelişti. Adriano gibi çam yarması bir forvet defansı oldukça hırpalıyordu ve zora sokuyordu her şeyi Beşiktaş adına.

Maçın kopma noktası Nobre'nin ofsayt olduğu gerekçesiyle kesilen golüydü. O andan itibaren yan hakem maçtan koptu. Halis Özkahya Sivak'a saçma sapan bir kart gösterdi ki aynı hakem iki hafta önce Antalya'lı oyuncuya aynı sebepten kart vermek yerine uyarıp formasını değiştirtmişti. Bu dakikadan itibaren hakemler oyunu batırdı, Beşiktaş atak tazelemeye devam etti; aradığı golü İbrahim Toraman'ın akıl dolu top sürmesi, güzel ortası ve Tello'nun sert kafa vuruşuyla buldu. Toraman geçen hafta da böylesine güzel bir asist yapmıştı ve Fatih Terim'e yine göz kırptı sanırsam. Golden 4 dakika sonra Belediye duran top organizasyonundan golü buldu. Beşiktaş'ın sevinci kısa sürmüştü ki bu sefer Belediye'nin sevinci daha da kısa sürdü. Bir duran top organizasyonundan da Beşiktaş golü buldu. Beş dakika uzatmadan gol çıkmayınca Beşiktaş ilk defa İBB'den kritik haftada 3 puan aldı.

Maçın adamı yine İbrahim Üzülmez'di. Bu adam son haftalarda son derece formda ve Beşiktaş'a ilk geldiği zamanki hırsı ve isteğini tekrarlıyor. Bobo ve Nobre maç boyunca sönük kaldılar. Tello çalım konusunda biraz daha usta olsa, şu saatlerde haftaiçinde yaptığı şampiyonlar ligi maçının yorgunluğunu atıyor olurdu İspanya'da ya da İngiltere'de takımının kampında. Bu adamdaki ayak Türkiye'de kaç oyuncuda vardır merak ediyorum. Fabian Ernst vasatın üstünde iyi sayılabilecek bir oyun sergiledi. Delgado ve Ekrem birkaç haftaya form tutar ve iyi bir tempo yakalarlar diye bekliyorum. Hakan Arıkan'a defans yazık etti. Orta sahayı her geçen top Beşiktaşlı oyunculardan Hakan'a gidince adam topu ileriye yollayamaz oldu bir süre sonra.

Sonuç olarak: Maç 90 dakika sözü bitti bu akşam, maç bazen 10 dakika bile olabiliyor.

ekleme: Tello'nun golü "çizgiyi geçmedi" diyenlere.


1 yorum:

felix mourinho dedi ki...

bu sezon oynanan 2 belediye maçı da verilen, verilmeyen golleri ile unutulmayacak gibi. 2 sezondur ertuğrul sağlam'ın en büyük ayak bağı olan takım bu kez "zan"lı bir gol de olsa atlatıldı.