29 Temmuz 2010 Perşembe

#nontvspor Üzerine


Aslında Galatasaraylıların başlattığı bir "hareket". Öyle ya da böyle Beşiktaşlılara da destek olmak gerek diyorum. Bir Beşiktaşlı olarak aynı şeyleri yazmaya gerek yok. Kanalda Güntekin Onay gibi çok sağlam bir "Babadan Beşiktaşlı" olsa da son sözü "reyting" söylüyor işte. Ülkedeki "Rıdvan her şeyi bilir" algısı üzerine milyon kelime sayılır. (Zamanında Erman Toroğlu, Hıncal Uluç bilirdi her şeyi hatırlatırım) Ntvspor'un yayıncılık anlayışı da zaten FB TV'den reyting çalmakdan başka bir şey değil. Koy ikisini üst üste; al sana #nontvspor.


Farklı bir şeye daha bakmak lazım.
Sadece onlara mı kızacağız? Hadi biraz da kendi kulüplerimize bakalım:

Gs Tv, Digiturk üzerinden yayın yapıyor. Aylık 5 lira, uzun süreli alım yaparsanız kampanya dahilinde daha ucuza geliyor falan. Bjk Tv desen zaten ölmüş ağlayanı yok. Binlerce dolar sürekli harcanmakta. Ses yok, götüntü yok; adı kaldı.

Gelgelelim FB Tv. Normal TV izleyicisinin en kolay ulaşabileceği kanal. Üyelik yok, sorun yok. İnternetten legal yollarla izlemek de mümkün.

Şimdi NtvSpor hangi takımın taraftarını izleyici olarak çekmeye çalışsın? Biliyor ki Galatasaraylısı ve Beşiktaşlısı "el mahkum" gözünü bu ekrana bir kere de olsa çevirecek.

Birilerinin çok acil NtvSpor'un alternatifini ortaya çıkarması lazım. Karasal yayın falan derken "kanser" büyüyor. Oysa ki güzel başlamıştı. Hatırlıyorum ilk zamanlar sevmiştik bu kanalı. Lig Tv ve ölü D-Smart kanalları değil kastettiğim yalnız. Açık bir kanal.

#nontvspor - twitter
no ntv spor- chaogrey
ntv üzerine - borges

16 yorum:

SirEvo dedi ki...

Ben bu muhabbetten, hele bu muhabbetin twitter'da dönmesinden aşırı sıkıldım.
İtalya,İspanya ligi maçlarını izlemeye gelince okey, böyle olunca nontv. Saçma geliyor bu hareketler bana.

absalom dedi ki...

dorusu ben bir fenerbahçe cumhuriyetcisi olarak seni keyifle okuyorum üstad.
iğneyi kendine batırmanı seviyorum.

konunun eğitiminide almış biri olarak şunu sölemeliyim;
fenerbahçeyi ön plana çıkarırsan o gazete satar.
o tv reyting alır.
istediğin kadar beşiktaşlı gs li ol.
o işin başındaysan çok satmayı çok izlenmeyi ön plana almak zorundasın.
sen de olsan aynısını yaparsın.
yapmalısın.

ha bunun sebebi nedir?
neden böle oluyo onu tartışabiliriz o ayrı konu.
lakin böle bi realite varken yapıcak bişe yok.

dün gece meraba ben gökhan
meraba ben sabri yazılarını okuyup okuyup güldük.
serinin devamını bekliyoruz.
boşver sen reyting işlerini :)

Pamukk dedi ki...

sirevo ya katılıyorum

Bay Kerahet dedi ki...

@pamukk, sirevo

ntvspor tepeden tırnağa hatalı, kanalı kapatıp gitsinler diyen yok. neden tepki verdiğini de belirtiyor insanlar.

ama "adamlar böyle iyilik de yapıyor" diye ses çıkarmayı gereksiz buluyorsanız size kalmış.

SirEvo dedi ki...

Yav bu tepkili arkadaşlar ntvspor yayın yaptığı zaman izlemez olur biter. çok kasılacak bir durum değil. Uydu kanal listesinden silin abi, izlemeyin bir daha. ;)

SirEvo dedi ki...

Bütün basının fener yandaşı olduğu TR'de ntvspor'un yaptığı bana hiç abes gelmiyor. kusura bakmayın.

Bay Kerahet dedi ki...

alt tarafı bi tepki abi. ne diye bu kadar karşı çıktın anlamadım. içindeki lümpen'i de al git buralardan :)

gillerprensi dedi ki...

bir şeyin daha iyi olması için rekabetin önemi büyük. ntvspor'un rekabet edebileceği bir kanal yok. bu da onların tekeli ele alması demek. böyle olmamalı bir alternatif olmalı bence de

SirEvo dedi ki...

Abi tamam tepki de, o zaman her yere tepki koyalım, kendi çapımızda takılalım. :)

absalom dedi ki...

arkadaşlar kavga etmeyin ya.
tepki koyalım demekle olmuyo bu işler.

gazete satış rakamına bakar.
tv reytingine bakar.
feneri ön plana çıkarma sebepleri yandaşlık fener sevgisi felan değil ki.

feneri ön sayfaya koyarsan çok satarsın.
fener kazanınca çok satarsın.
bi ronaldo fenere geliyo haberi yaparsan çok satarsın.
böle bu iş.
relax :)))

ben ve arkadaşlarım hala nacizane meraba ben alex
meraba ben guti.
meraba ben luis alberto yazıları bekliyoruz.
bunu belirtmeden yapamadım :)

Bay Kerahet dedi ki...

@ absalom

ukalalığın da bir sınırı var. sırf yazdınız falan diye yorumu yayınlıyorum üçüncüsü gelmezse sevinirim. şımarıklığınızı çekemiyeceğim biraz daha.

felix mourinho dedi ki...

yahu o yazıları da ben yazdıydım. ama bay kerahet sen de bi tane merhaba ben ibrahim üzülmez yazsana.

absalom dedi ki...

hoppalaaa :))
nedir şimdi bu?

konunun teknik kısmını kendi çapımda yorumlayıp...
şu tarz yazılara bayılıyoruz eş dost olarak devamını bekliyoruz demek ukelalık mı oluyo?
dün gece saatlerce sabriye gökhana güldük biz.

hayır ben ukelayımdır normalde de...
ama burda nerde ukelalık yaptım bilemedim şimdi:)

neise.
birilerinin yaptığı eleştiriye katlanamayıp...
öfkelenip...
sade bi okuyucusuna böle bi cevab-ı yorum yapmanın...
hıncını ondan çıkarmanın muhasebesini sana bırakıyorum o halde.

kimlere yorum yapılır...
kimler sıkıntılı değildir...
muhasebesini de ben yapmalıyım demek ki.

hay allah ya :)

K. A. dedi ki...

Chao Grey'de de yazdım, burada da yazayım. No NtvSpor yazan her yazıda yazacağım.

***

NtvSpor spor kanalı mı önce o tartışılsın. Ben futbol yorumcularıyla hiç ilgilenmiyorum, yorumlarını dinlemiyorum. Zaten fazla da izlemiyorum; ama adında spor varsa kanalın doğru habercilik yapsınlar ne internet sitelerinde, ne de kanalda doğru haber yapamıyorlar hatta bazı sporlar haber olmuyor. Turnuvaya gelmeyen tenisçinin fotoğrafını başlığın altına yerleştiren bir internet sitesi, Wimbledon yayın haklarını alınca 1 kişi ile tüm turnuvayı tamamlayan bir yayın politikası var. Buyurun dolu dolu neden. Yemişim futbol yorumcularını. Gider Ahmet Çakar dinlerim çok istersem gülerim hiç değilse.

Güntekin Onay geldi Rafael Nadal antipatik Federer büyük şampiyon dedi. Buyurun tarafsız yorumcu. Karşı çıkınca insanlar 30 yıldan beri tenis oynuyorum gibi bir şeyler yazmıştı. Doğrusu da iddiasının tersidir. Federer her zaman kaybetmeyi hazmedememiştir. Çok büyük sporcu olduğundan hep şampiyonluklarıyla hatırlıyor olabilir kendisi. Ersin Düzen'de üç yıla kadar Atv'de sabahlayıp Ahmet Çakar'ın sana kız bakalım Ersin geyikleriyle, faullerde figüranlıklarıyla uğraşıyordu. Şimdi NtvSpor'da olunca tüm spor dünyasını takip eder havasında, her şeyi biliriz gibi gezmelerine gerek yok.

Siz Galatasaraylısınız, Beşiktaşlısınız demek ile olmuyor. Kötüler işte. Ne yayıncılıkları güzel ne de internet siteleri. Kanalı gerekli programlarda ziyaret ediyorum, internet sitelerine hiç girmiyorum.

Unutmadan eskiden NtvSpor yoktu; ama TransWorld Sports gibi bir program vardı Ntv'de. Transworld Sport yayını bittikten sonra Amerika'da Ntv'nin spor yayıncılığı bitti. Mehmet Demirkol Galatasaray'a laf geçiriyormuş vs de boş laflar bence. İstenen kanalın futbol yayıncılığı ile ilgili zaten spor yayıncılığı ile ilgili değil.

Tabii NtvSpor'dan beklenen sadece Fener yanlısı olmaması. Beni pek ilgilendiren bir durum değil; ama Spor kanalı olmadıkları aşikar.

Mehmet Demirkol Galatasaray'a laf etmiş, Rıdvan laf etmiş çok mu önemli? Hiç değil. Aksine Mehmet Demirkol'u severim. Sadece futboldan değil spordan bahsedebilen bir adam. Sonuçta Ntv Grubu beklenen yayını yapıyor, reklamını alıyor mu ona bakar. Onlara ne spordan, onlara ne izleyiciden. "Arda bana küfür etti yaaaa" diye internette yazar mı bir insan yahu hem de spor kanalında çalışıyorsun? Ergen triplerine ne gerek var bu noktada? İstiyorsan git dava aç. Sonra yok öyle bir olay olmadı de, adamı herkes yıpratsın, 5 dakikada yerin dibine soksunlar. Öyle basın mensubu, televizyoncu olunmaz.

Yeterli sebeplerdir bunlar umarım. Hem de Fenerbahçeliler gelip Galatasaraylısın sen git sen de Rıdvan gibi birini getir ehehe demezler sanırım, en azından umarım.

stalker dedi ki...

öeh amk. sanki ntvspor'dan önce italya, ispanya ligi izlemedik hiç. ntv'den önce de vardı bu yayınlar. işin o yönünü karıştırmak anlamsız. yarın parayi tv8, trt basar, serie a'yı, la liga'yı yeniden alır, yayınlar. o yönden bulunmaz hint kumaşı değil ntv.

izlemeyin yau tepkisi de tipik kahvehane adamlığı. tek spor kanalıyım diye ortaya düşmüşsün, biz şöyleyiz biz böyleyiz diye atıp tutuyorsun, kalite ayakları çekiyorsun ama sunduğun şeyin içinde gram yok bu bahsettiklerinden. karşısında bilmemnetvspor diye bir şey yok ki, rekabet usülü cezalandırayım seni.

fener tiraj, reyting toplar muhabbeti de sıktı artık. sktiriboktan paçavraları basar satarsın ama tvde başka. herkes bedava izliyor sonuçta. ona göre yayın yapmak durumundasın. fuat akdağ düzgün insandır falan filan ama bu işi beceremedi. 100 programdan/yayından 90'ını bu reytingci yavşaklara yap tamam da, 10'unu da düzgün yap, işte bu diyelim amk. hadi taraf tutması bilmemnesi bizim hezeyanımız olsun tamam da, adam gibi bi tane programın yok amk. lümpenliğin doruklarında gezip, kaliteliyiz farklıyız havaları atanları yemiyoruz işte.

Pamukk dedi ki...

taraflı yayıncılık yaptıklarını taaa geçen sene söylemiştim biyerlerde. o konuda zaten bir itirazım yok