28 Temmuz 2010 Çarşamba

Young Boys - Fenerbahçe


Adıyla bu kadar müstesna bir ekip diyerek o yılların eskitemediği yazarlar tadında başlamak istiyorum Young Boys için. Aslında İddaa oynayanlar, yorumlayanlar, dikkatli takip edenler bilir Young Boys'u. İddaa'nın 7+'sının 2 bankosudur Ajax ile beraber Young Boys. Ne ilginç tesadüftür ki, Fenerbahçe eleme turlarının 2 kader ekibi Young Boys ve Ajax. 2'sinin de bu turda elenmesi Fenerbahçe'yi 4.turda seri başı yapacak.

Bu kadar uzun girişten sonra maça gelecek olursak, 1 hafta önce "hazır ve nazır" ilan edilen Fenerbahçe'nin hiç mi hiç hazır olmadığı, aksine as oyuncuların alternatiflerinin, neden alternatif kalması gerektiğinin bir göstergesi şeklinde geçti maç. Fenerbahçe'nin orta saha ve defans hattında yer alan isimlerin yanı sıra, hücumda yer alan isimlerin defansif katkıları rezalet durumda. Hatta Bekir İrtegün'ün bir çok maçta ilk 18'e bile giremeyeceğini söylemek gerek. 6+2+2'nin 2'lerinden birisinde Baroni de çok yer bulacak gibi.

Hücum hattı ise, defansın zıttı durumunda. Galatasaray maçından sonra yazdığım gibi, eğer Fenerbahçe bu hücum sistemini daha hızlandırırsa çok ama çok can yakacak. Miroslav Stoch transferi ise Fenerbahçe'nin geçtiğimiz 1 sene boyunca 2 tane bekten bozma ve 1 tane orta sahadan bozma adamla yapamadığı kanat katkısını tek başına yapacak durumda. Ters tarafa da, önüne de iyi ve doğru hareketlenmesinin yanı sıra şutları da oldukça iyi. Fiziği iyi. Kalitesi iyi.

Alex ise hala fazla kilolu. 10 kişi kalmaktan Fenerbahçe kadrosunda göze batmasa da çok ağır. Yavaş. Fazlalıkları var. Santos da kezâ öyle.

Fenerbahçe bugün şansını yanına aldı ve bugün oynanan maçtan alabileceği en iyi skoru aldı rövanş için. 5-6 olabilecek maç gerek hücum yeteneği, gerek defans şansı ile 2-2 bitti. Eğer as oyuncular, defanstan as oyuncular, dönmez ise 2-2 ile tur geçilir ama sonrası biraz zor. Fenerbahçe'nin en iyi 3'lüsü kim derseniz Volkan, Stoch ve Direkler. Direklerden faydasızı ise Kazım Kazım. Maşallah duble zarar.

Evet bu arada 2-2.

0 yorum: