27 Temmuz 2010 Salı

Beşiktaş 2010-11 Şablonu (?)




"Beşiktaş 2010-11 Kadrosu (?) (Erken de Olsa)" başlığında kadroyu incelemiştik. Guti transferini gerçekleşeceğini öngörerek 4-4-2 sisteminin nasıl işleyeceğini söyledik.

İlk yapılan maçlardan sonra Schuster'in 4-4-2'sini şöyle maddeleştirebiliriz:

- Stoperler basit oynayacak. Ortsahaya yakın yerde çizgi çekilecek. Alınan toplar ya yakındaki beklere, ya da oyun kurucuya verilecek. Uzun top pek olmayacak. Bekler sürekli pozisyona girme çabasında olacak.

- Ortasahanın, orta ikilisinin biri Ernst olacak. O da geçtiğimiz sezonların aksine "gerekirse 10 numara" mevkisinde değil; asıl olan görevinde çalışacak. Arkayı temizle, gerektiği gibi pasları yolla.

- "Oyun kurucu" dediğimiz adam: Guti, takımın arkasında kalacak. Top ayağında, arkadaşlarını ileri koşturup gerekli organizasyonları hazırlayacak. Kaleye yakın "AMC" değil, ortasaha oyuncusu olacak diyebiliriz.

- Kanatlar önemli. İki forvet-iki kanat: bu 4 adam ceza sahasına yakın oynayacak. Santrafor + arkasında Nihat desteği + içe kateden ters kanat. Bu organizasyonu isteyecektir Schuster. Bu alanda insiyatif alabilecek Nihat ve Q7 gibi adamlar ayrıca arkadan oyun kurabilecek Guti gibi bir adam varken tek reçete "zaman" olacaktır.

Kısaca Schuster'den beklediğim klasik İngiliz 4-4-2'sinden çok, İspanya tarzı bir 4-4-2.



Ayrıca bazı maçlarda 4-3-3 de bekliyorum Schuster'den. Ancak bu 4-3-3, bizim 4-5-1'den bozma olan değil; daha bi' gerçekçi 4-3-3.

Şöyle ki defans kurgusu aynı kalsa. Önlibero Ernst oluyor ve önüne ikili: Guti + Necip/Uğur mesela. Bir de şu var, Schuster Onur Bayramoğlu'nu tutacak gibi. Ona güvenerekten bunu söylüyorum. Onur tam olarak oranın adamı. Guti'yle pişer, Guti olur ileride inşallah.

Ayrıca Nihat-Qua ikilisi yer değiştirerek kanatları paylaşabilir bu sistemde. Quaresma'nın asist, Nihat'ın soldan içe katederek gol katkısı artabilir bu şablonda.

Sonuçta bunların hepsini Schuster belirleyecek. Bizim elimizden gelen en fazla beyin fırtınası. Bunlar bir günde oturacak şeyler değil; zamanla.

Beşiktaş taraftarından tek bir dileğim var. Takımın arkasında durun, her zaman.

4 yorum:

Barizzio dedi ki...

Patron çok beğendim yorumlarını.

Bay Kerahet dedi ki...

@barizzio
sağ ol hocam.

A . A dedi ki...

guti,nihat, bobo, q7' yi oynatacak olanlar ernst ve necip'tir.

öndeki 4 lüyü nasıl dizersen diz. ama bence beşikatş'ın acilen ernst'e alternatif bir oyuncuya ihtiyacaı vardır.

necip olmadığında ya da formu düştüğünde toaraman ve hatta sivok'la dolduracaktır schuster orayı- ben her ne kadar tasvip etmesem de-

ama ernst'in yedeği yok şu an. yedeği geçtim ona yakın bir oyuncu bile yok takımda.

q7'den geri gelmesini guti'den top kazanmasını alan daraltmasını beklemek hayalcilik olacağı için.

beşiktaş'ın kaderi bence bu sene ernst- necip iklisi ve geri dönmeyen hücumcular nedeniyle tek başına savaşacak kanat beklerin ellerinde olacak.

Bay Kerahet dedi ki...

@A.A

ernst'in alternatifi olabilicek oyuncu var, o da Fink. o defansif rolü üstlenebilir.

Zapo, holosko ve delgado gibi fazlalıklardan kurtulunca kadroya geri dönecektir diye düşünüyorum.