31 Temmuz 2010 Cumartesi

Ferrari Neden Gider ya da Zapo Neden Kalır?





Ferrari’nin gitmesine birkaç sebep sayabiliriz. Bunların başında düzensiz hayatı gelebilir. Geçen sene takım temposuz ve geride oynarken “adele” sakatlığı geçirmesi pek de mümkün değildi. Her ne kadar antremanlara düzenli çıkmadığı zamanlar olsa da iyi performans gösterdi. Takım yarıştan çekilinceye kadar öyleydi daha doğrusu.

Bir diğer konu maddi yük. Evet, bonservis olarak “neredeyse” aynı bedelde alındılar(Sinan Engin’e selam olsun) ancak pazarlanabilirlik ve maaşları açısından Zapo’nun kalması daha kolay olacaktır.

Ferrari’nin sakatlık ihtimalinin yüksek olduğu söyleniyor. Bilemiyorum ne kadar doğru. Ancak bunun altında da bazı zamanlarda kendine bakmaması yatıyor ise, halledilemeyecek şeyler değil. Ferrari’nin ihtiyacı olan tek şey motivasyon. Şampiyonlar Ligi’nin en iyi stoper performanslarından birini nasıl sergiledi hatırlıyoruz.

Zapo için, Ferrari ile aynı tip oyuncu diyebiliriz biraz; ancak Ferrari 3-5 gömlek üstündür. Zapo’nun üç hamle yaptığı yerde, Ferrari tek hamle ile sorunu çözebilir. Ferrari ‘ye yavaş diyebilirsiniz ama pozisyon ve taktik bilgisi en hızlı alternatifinden iyidir.

Bu nedenlerin hepsi yalan olur, Zapo yarın sabah Eskişehir’e gider ilk uçakla. “Aaa” deriz; “ulan iyi pazarladılar zapo’yu” deriz. Olur da olur yani. Açıkcası ben kendimi buna inandırmaya devam edeceğim.

En Ferraricisi kadar Ferrariciyim ben de. Ama oldu ki gitti: Schuster’e sesimi çıkartmam. Tabii ki buradan eleştiririm; ama “Ferrari nerde ulann!?” diye bağırmam. Stadda oyuncuma, hocama küfür etmem. Mustafa Denizli’ye güvendim; Schuster’e de güvenirim. Yarın bir başka hoca gelsin ona da güvenmeye devam ederim. Tabii ki bir yere kadar. Gözlerimi kapatmam, eleştiririm de. Küfretmem; o zaman önceleri Nihat’a, sevmeme rağmen Serdar’a, Kaş’a küfür edenlere kızmamın ne anlamı kalacak? “Arma Aşkına” susmayı bilirim. Eleştirmek farklı, çizgiyi bilmek lazım.

Hepsini geçtim. Delgado "yakışıklı adam, güzel adam" diye 4 yıldır takımda, Ferrari'ye ömürlük kontenjan açın. Bak sinirlendim yine.

4 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

Şu sakatlık hadisesi bizim bildiğimizden daha ciddi bir sıkıntı sanırım. Tabi bu da sadece bir tahmin.

Hocanun geldiğinden beri Ferrari'yi hiç denemek istememesi de başka garip bir ayrıntı. İşin içinde başka şeyler var ve özellikle saklanıyor gibi geliyor bana.

Ege

Bay Kerahet dedi ki...

@Ege

abi ben de bir şeyler var ama bilmiyoruz diyorum. öyle bir konu ki kesin bir şey diyemiyorsun. "schuster ferrari'yi beğenmiyor" cümlesi bile garip.

Adsız dedi ki...

zaponun ferrariden daha iyi bir yedek olmasindan dolayi böyle bir karar alinmis olunamazmi ?
göründügü gibi stoper olarak i.toraman ve sivok oynicak.
ferrari gibi bir oyuncuyu ancak sampiyonlar ligi motive ediyor ise yedekte oturup oynadigi maclara nasil motive olsun ?
bu yüzdende zapo gibi yedek beklemesinide bilen bir oyuncunun kalmasi diger sebeplerin ( mali durum vs ) yaninda bir sebep olabilir.

emir dedi ki...

bence de tek sebep yedeklik olabilir. sonuçta 10 kişiye indirince sayıyı iş bitmiyor. zapo yedekliği kabul edebilir ama ferrari bence iyi topçu