16 Mayıs 2010 Pazar

Futbol Tarihini Değiştirecek Reddedilmeler || #6 Hakan Şükür


Serinin 6.yazısında sıra. Tarih 89'un Ağustos'u. Galatasaray'da Sigi Held var. Sezonun transfer olayı ise Hasan Vezir. Ergun Gürsoy tarafından kaçırılmış, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında taraftarlar bakımından büyük bir gerilim yaşatmış o sezon. Yılmaz Vural ise yine sıkıntılı. Samsunspor'un başında. Hazırlık maçlarında takım sürekli kaybetmiş. O da ; "hazırlık maçları bir ölçü olamaz, gerçek performansımız sezon başlayınca görülecek" diyor.



Neyse tarihe geri dönelim. Transfer sezonunun bitmesine çok az var. Fenerbahçe'nin başında Veselinoviç, nam-ı diğer "Veysel" var. Sakaryaspor ile karşılıklı bir transfere girişiyor Fenerbahçe. Fenerbahçe'den gidecek isim sol açık Zafer. Sakaryaspor'dan gidecek isim ise santrafor Hakan. 1987 yılında futbola başlamış ve 1990'a kadar bu takımda kalacak olan, sonra da Bursaspor'a gidecek olan isim Hakan Şükür.

Fenerbahçe Futbol Şubesi Sorumlusu Metin Aşık, Sakaryaspor ile prensipte de anlaşıyor. İş 2 teknik direktörün onayına kalıyor. 2 teknik adamdan ve yönetimden çıkan sonuç ise takası reddedmek oluyor. Ertesi gün de Sakaryaspor, Zafer ile anlaşıyor. Daha sonra da sözleşme imzalanıyor. Hakan ise Sakaryaspor'da kalıyor.


Transferden 2 gün önce 4 Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonunun katıldığı özel turnuvada Steaua Bükreş ile Real Madrid karşılaşıyor. 1-1 giden maçta Hagi 70.dakikada 30m'den atarak maçı Steaua'ya getiriyor. Hem de Real Madrid teknik direktörü olarak ilk maçına çıkan Toshack'a karşı. Bu takas olayından 4 gün önce de Galatasaray Milano topraklarında hazırlık maçı yapıyor. Maç öncesinde de hatıra için poz verirken arkada tanıdık bir isim var...



ek; serinin diğer yazıları için buradan; http://golsuzesitlik.blogspot.com/2010/05/futbol-tarihini-degistirecek_07.html

3 yorum:

SirEvo dedi ki...

Düğün fotoğraflarında ufak çocuklar olur ya. Bir tanesi sürekli alakasız bir şekilde 4-5 fotoğrafta birden olur. Aynı onun gibi çıkmış Reykard. :)

Metonet dedi ki...

milanla hazırlık maçı hiç hatırlamıyorum ben. vay anasını. şimdi alman 5.lig takımlarıyla karşılaşıyoruz.

TA dedi ki...

başarılı yazı dizisi.devamı gelir umarım.