26 Şubat 2010 Cuma

Beşiktaşlıdan Saraçoğlu İzlenimleri





Uzun zaman sonra Kadıköy'de canlı maç izlemek nasip oldu. Bir Beşiktaş taraftarı için orada maç izlerken, çok ayrı bir şeye tanık oluyormuşsunuz gibi geliyor.

Öncelikle (zannedersem) Unifeb taraftarlarının bulunduğu kale arkası tribününde maç öncesi yapılan gösteri çok güzeldi. Ozalitçiden çıkma pankartlar yerine orada kullanılan el yapımı pankartları daha çok sevmişimdir hep. "May the Force Be With You" yazısı ve arkaplanda çalınan star wars müziği ile etkileyici bir ortam oluşturdular. Taraftarın bu konuda organizasyon yapacakları zaman arkasına bir de yönetimi alması böyle güzel şeylere yol açıyor işte. Mesela Beşiktaş tribünleri son 1.5 sezondur her şeyi kendi yapıyor. Para toplayıp bayrak alıyor, pankart yapıyor vs. Ancak yönetim "ne haliniz varsa görün" tavrında olduğundan bir yere kadar gidebiliyor her şey.

Benim için en ilginç şey ise maç başlarken arka sıralardan gelen "çöök çööök" sesleri oldu. Yıllarca kapalıda-açıkda "ayağa ayağa, bağırıııın beylerrr" sesleri duyduktan sonra çok ilginç geldi. Baktım ki herkes oturuyor, e hadi yapacak bir şey yok kurala uyduk. Yanılmıyorsam bir ara kale arkasındakiler "ayağa kalkmayan cimbomlu olsun" dedi de herkes bi' ayaklandı. Bağıran taraftarlar genellikle kale arkasında Saraçoğlunda. Ancak yanılmıyorsam iki kale arkası arasında bir iletişimsizlik var. Ayrı telden çalıyorlamış gibi geldi ancak yanılıyor da olabilirim.

Devre araları Kadıköy'de de boş geçiyor. Her zaman yapılmasını istediğim devre arası aktiviteleri burada da yok. Diğer ülkelerde yapılan (mesela ispanya'da şut yarışması vardı" devre arası aktiviteleri burada da yapılsa keşke. Ve görülen o ki bunu ilk olarak Fenerbahçe organize ederse altından kalkabilir.

Bu arada tribünün üstündeki ısıtıcılar için Aziz Yıldırım'a teşekkürler. Dünyanın yağmur alan tek kapalı tribününe sahip İnönüden sonra değişik geliyor bunlar. Dün akşam da yağmur yağıyordu ancak bundan maçtan çıktıktan sonra haberimiz oldu! Ama yoook. Biz istemeyiz ısıtıcı-klima falan. Sezon başında Catania maçında Kapalı tribündeydik. Hava bayağı sıcaktı ve taraftar eğlence amaçlı "yönetim uyuma kapalıya klima" diye bağırıyordu. Abiler ve yancıları n'aptılar? "Susun lan, biz burayı nasıl kazandık n'apcaksınız klimayııı!?" .. Evet abicim çok haklısınız. Sizin orayı kazandığınız günden beri 1 adet çivi çakılmadı değil mi oraya? Şu "biz neler yaptık, biz neler çektik" tribi azalarak bitmeli tribünlerde. Elbet biliyoruz nasıl kazanıldığını, kimimn ne yaptığını ama iş geyiğe döndü. Herkesin ağzında ciklet ...

İşte böyle. Yıllarca İnönü'de maç izleyen birinin Saraçoğluna bakışı. İnönü eskidir, bazen organize olamaz falan ama bi' başka güzel be. Manevi olarak bir Beşiktaşlı olduğum için Saraçoğlunu tabii ki İnönü'den öne koyamam. Ama şekil olarak bakıldığında gayet önde. He bir de ayağımız uğursuz geldi Fenerbahçe'ye o da ayrı bir konu. Sezon sonuna kadar gitsem mi acep? :)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

nilkonserinegit

Bay Kerahet dedi ki...

tamm buskerim

rendekar dedi ki...

Maçın koreografisi, grup ck, unifeb ve vamos bien üçlüsünün ortak çalışmasıydı. Ayrıca kulüpten maddi hiç bir destek alınmamıştı.

Bay Kerahet dedi ki...

@ rendekar

kastettiğim şey maddi destek değildi. may the force be with you pankartı açıldığında stadda çalan müziği kastetmiştim.

beşiktaş taraftarı olsan anlardın öyle bir desteğin bile ne demek olduğunu. :)

MY aslan avcısı dedi ki...

yine bekleriz..