29 Ocak 2010 Cuma

Gio - Caner - Arda - Kewell


4 ismin, 4'ünün de özelliği malum. Solları iyi. Sadece Gio, Barça sisteminde ters ayak ters kanat olayına çok aşina bir isim olduğundan sağda daha fazla iyi sadece. Öyle olursa oynayacağı yerde Keita var ki, orayı alması çok zor. O da sol kanatta yeteneği ve tekniğini kullanacak malum. Neyse buzdağının görünen kısımları tartışılır, benim için önemli olan görünmeyen kısmının tartışılması... Neden bu kadar yoğunluk yaratıldı? Ne gerek vardı? Nonda'yı gönderecek kadar ne oldu? Burada yüksek sesle söylenemeyenlere bakalım.


"Arda Turan sezon sonunda gidiyor" deniliyor. Hatta sözleşmesi için ilk imzaların atıldığına kadar giden söylentiler var. Servet Çetin de sezon sonunda satılacak bir isim. Arda meselesine geri gelince, Arda'nın gittiğini düşününce, gelecek sezon için sözleşmeli hiçbir isim kalmıyor. 2 kiralık oyuncu bir de Harry. Harry'nin sözleşme mevzuusunun belirsizliği Gio transferini daha elzem hale getirdi haliyle. Harry'nin de kalacağının garantisi olmaması nedeniyle Gio getirildi. Caner konusunda ise Galatasaray, "bekle ve gör" taktiğini izliyor. Çünkü Mayıs ayına kadar opsiyon hakkı Galatasaray'da. Galatasaray, Mayıs'a kadar istediği an Caner'in bonservisini alabilir. Gio'nun da opsiyonu Galatasaray elinde. Kewell ve Arda'nın gitmesi durumunda gelecek sezon için Gio'nun da opsiyonu alınabilir ki bu da sol kanat için 2 adet 20'lerinde isim demek. Bu yüzden Gio ısrarı yapıldığı düşüncesi var.


Jo opsiyonu için ısrarcı olunduğunu düşünmüyorum zaten. Sezon sonunda Galatasaray'ın Pavlyuchenko atağı olacaktır. Neticede Haldun Üstünel'in ne yapacağı belli olmaz. Samaras'ı da getirebilir. Benjani ise Nonda'nın biraz daha uzunu. Fazlası yok. Çok çok gereksiz yani Benjani.


Durum bu kapalı kapılar ardında söylenenlere göre. Arda dışında gelecek seneye sözleşmeli isim yok. 2 adet potansiyel imkan var. Gidecek Arda var. Harry var. İyi oynarlarsa 4 ay süresinde kazanılacak 2 büyük potansiyel var.

1 yorum:

Alper dedi ki...

Arda seneye kesin olarak gitmeyecek, gidemeyecek.
Çünkü polatın ve ardanın cl yi kaldırmadan gitmiyorum dediği en az 3 er röportaj var.
Gideceği söylentilerini de artniyetli olarak değerlendiriyorum.