30 Ocak 2010 Cumartesi

Tevfik Köse' nin gol atması


Teyfik değil. Tevfik... Evet; futbol literatürümüze girdiği günü tam olarak pek anımsadığımı söyleyemeyeceğim. Lakin, nasıl benim literatüre nasıl girdiğini hatırlıyorum...

Yıl 2007 idi, Melih Gökçek ve yönetiminin genç oyuncu transferi kontenjanından faydalandı ve ülkeye başkentten geçici transfer ile giriş yaptı... Aslında hikaye buraya vardığında ümit milli takımda filan oynayan bir oyuncu olduğundan ötürü, şahsen Tevfik' in Ümit Karan gibi nam salacağını düşünen bir vatandaştım... Hıı, sorarsanız; o sezon Tevfik 10 ya da 12 maçta forma giydi ya da sonradan girdi ve bir maçta da penaltıdan golünü attı.

Ve ardından Kayserispor macerası... Klüp o dönemlerde yurtdışından bir dize oyuncu transfer ediyordu; u21 den Tevfik' de Leverkusen' den yine geçici olarak bu soğuk Orta Anadolu kentinin yolunu tuttu. Sonrasında ne mi oldu?
Tevfik burda da patlayamadı... Çok forma şansı da bulamadı. Ankaraspordaki gibi Türkiye Kupası maçlarında oynadı; birinde, memleketim takımı İskenderunspor a gol attı ve sezonu tamamladı...

Ve bu performansların akabinde artık Leverkusen' de Tevfik' e sıcak bakmamaya başlamış olacak ki, Tevfik' in sözleşmesini fesh etti...(resmi kayıtlarda yazan bu)

Neyse; bu sezonun devre arasında İstanbul Büyükşehir Belediyspor Tevfik' i transfer ettiğinde yine gözüme ilişti. Abdullah Avcı ile çalışma şansına haiz olacağından bu sezonun onun için iyi geçmesini diliyordum... Ve Türkiye Kupasında attığı golden sonra, gol attığı yine gözüme ilişmişti. Şans bu ya; bugün yine gol attı. Üstelik bundan 3 sezon evvel; Türkiye' de ilk golünü attığı takım olan Kasımpaşa' ya.

Aykut Kocaman, Tolunay Kafkas ve şimdi Abdullah Avcı... Umarım bu sefer başarırsın Tevfik...

0 yorum: