2 Ağustos 2009 Pazar

Süper Kupa Finali (Part 2) | Kalede Rüştü Varsa..


Olaya kalede Rüştü olmasından yana bakalım. Beşiktaş Rüştü ile Fenerbahçe maçlarını kazanamıyor yanılmıyorsam.

2-1, 2-1, 2-1 ...

Hakan Arıkan varken 4-2!

Beşiktaş adına denemeye değer mi, bence değer. Hakan Arıkan'a daha fazla sorumluluk verilmesi hem futbol hayatının sonlarına yaklaşan Rüştü'den sonra Beşiktaş'ın adına hayırlı olur. Hakan geçmişi temiz olmayan bir oyuncu. Ancak önünde oynayanlara da bakmak lazım.

De Sanctis'i geçen sezon önünde iki maç üst üste ayna adamların oynamamayışı yaktı. Sahanın öbür ucunda görmesi gereken Kewell'ı bile gördü bir ara yanında. Bir gün Servet, E. Aşık, E. Güngör, Meira, H. Balta... Düzenli bir tandem olmadı hiçbir zaman.

Hakan'ın da önünde Diatta'lar oynadı bir zamanlar. Geçen sezon bazı maçlarda gördük ki gerçekten iyi bir kaleci.

Mazisi pek temiz olmasa da önü açıktır Hakan'ın. Yeter ki Beşiktaş kendisine güvensin. Sonra Hakan da kendine güvenir. Beşiktaş taraftarı da yediği her golden sonra hakeme dönüp bir elini havaya kaldırmayan kaleci görmüş olur.

Rüştü'nün böyle olduğunu zamanında Fenerbahçe'de oynarken de biliyordu Beşiktaşlılar. Şifo'nun golünü bir hatırlasınlar...

1 yorum:

Nitin Gupta dedi ki...

Kesinlikle Hakan Arıkan oynamalı diye düşünüyorum...
Bazı şeylerde biz toplam olarak günah keçisi bulmaya severiz, bazı kötü olaylar Hakan Arıkan'ın üzerine yıkılmaya çalışıyor.

Rüştü Reçber son yıllarda Türkiye'nin gördüğü belki en iyi kaleci ama artık cidden çok yaşlandı. Geçen sezonu da konsantrasyonla geçirdi ama artık bu sezon son sezonu olabilir.

Hakan Arıkan'ı ise bu sezon göndermediysek bu benim açımdan demektir ki Rüştü'den sonra kaleye sen geçeceksin.
Hakan Arıkan ligin en iyi kalecisi değil ama iyi bir kaleci, çok iyi reflekslere sahip ve yan toplarda ligde ki bir çok kaleciden iyi ki bu son zamanlarda önemli bir özellik.

Tabi hataları da var, özellikle o sektirdiği toplar... Ama bu aşılmayacak bir sorun değil, önünde ki adamda 2 sektirdiği topu uzaklaştırırsa hiç bir sorun olmaz.

Bilhassa Beşiktaş taraftarının medyanın gazına gelmeyip, destek olması gereken adamlardan biri benim gözümde Hakan.