5 Ağustos 2009 Çarşamba

Rüştü'ye "Süper" Ceza


Süper adı altında verilen, lig ve kupa şampiyonu ile lig 4.sünün oynadığı bir maçta, Rüştü Reçber hakeme maçı yönetimi ile ilgili kısa bir özet geçtiği için 2 maç ceza alacak. "Maçın an.... " şeklinde malum. "Rüştü bu küfürü eder mi, efendi adamdır o" felan adındaki gereksiz muhabbetlere bence hiç gerek yok. Saçmalıktır. Komiktir hatta.

2001-2002 sezonunda Ahmed Hassan'ın 95.dakikada attığı golle Gençler'le 1-1 berabere kalıp, şampiyonluğu G.Saray'a verdiği maçtan sonra, itiraz eden futbolcuyu çekip, "ya bırak o... ç.. işte hakem" diye sövdüğü alenen duyulmuştur. Seyircisiz 2005-2006 sezonu Fener-Erciyes maçında da hata yapan ve golü yediren Deniz'e etmiştir küfürü. Yani efendilik sahada küfür etmeye bir engel ya da zırh değildir. Ani bir reaksiyon işidir. Birikimdir. Stresini atarsın hatta. İyidir. Binlerce örneği vardır. Olmaması anormaldir. Ertuğrul Sağlam bile saha kenarında dayanamamış etmiştir. Tabi başrolde Batuhan vardı. Bu efendilik işi değil. Bir kez daha söylüyorum stres işidir.

Gelelim cezaya. Maçta 200 tane küfür yiyen hakem, bu küfür çok ağırına gitmiş olmalı ki, yazmış. Eee ceza ne? 2 lig maçı. Benim gibi Galatasaray'lılar için avantaj. Rüştü yok 2 maçtan dolayı. Neden? GS'nin, Sivas'ın, İ.B.B'nin oynamadığı bir maçtan dolayı, o maçta yaptığından dolayı 2 maç. Ceza tamam da, ödül de var bunda. "Kupada olan kupada kalsın" demiştim aylar önce bir yazımda. Lig cezası ligde. Kupada olan kupada. Daha adaletli olur. Bir kupa maçının 2 ayağında da oyundan atılan Lugano gibi örnekler olmaz. Takımını ligde cezalandırmaz.

Bir de bu Süper Kupa'da duble yapan işi ilginç. 2. ile oynanacak olan maç daha ilginç ve güzel olur zannımca. 5 maç yapıp finalist olmak var, 34 maç yapıp 2.'likte kalmak. 2.nin kupası yok. Finalist olana 2 kere kupa şansı.

0 yorum: