3 Ağustos 2009 Pazartesi

Domates, Biber, Yumurta, Tava ve Mustafa Denizli


İlk 4'lüyü görünce aklınıza öğrenci evlerinin baş tacını, ailede, babanın süpermarket alışverişi sırasındaki karpuz seçmesi kadar büyük önem arzeden, yemek yapma sınırlarının en üst düzeyini anlatan o efsane yemek geldi tabi. Fırından çıkan sıcak ekmekle süper giden Menemen'i.

Peki bu malzemelere sahip bir mutfakta menemen yerine aşçı, domates ve biberli omlet yapmaya kalkarsa ne olur? Yemek bekleyen, karnı aç adam için, sürekli bu malzemelerle sadece omlet gören adam için sorun olmaz. Bilakis domates, biber var içinde der, daha bi iştahlı yer. Peki aynı adamın karnı doyarsa? Adam menemen beklerken, omlet verirsen bi' durur adamlar. Beşiktaş'ın durumu aynen bu..

Geçtiğimiz sene her hafta Denizli Fantezilerinden bahsettik. Doğru oyuncuların, yanlış dizildiğini yazdık. Bir Sivok'un bile mevkii değişiminin sancılarını Beşiktaş, evinde Fenerbahçe'ye kaybetmesi ile gördü. Ama çok güzel bir kadro kuran takımın, hala yanlış oynaması yazıktır. Yanlışta ısrar etmesi daha yazıktır. Hala aynı malzemelerle omlet çabaları bunlar kısacası.

Harika bir defans 4'lüsü, önünde 2 tane taş gibi Alman var. Hala orta sahaya bunların yanına bir adam çekmek, eğer önünde Alex'in, Hagi'n veya orta sahaya Appiah'ın, 2000'lerdeki Okan'on Emre'n yoksa intihardır. Yusuf Şimşek'in kanatlarda oynamasının, ters ayakla ters tarafa çalım atardan başka pozitifliği de yok. O da araya vücudunu koymasını bilen adamın karşısında yok oluyor. Emre'nin dün yaptığı ve Yusuf'un sarı kart gördüğü pozisyonda görüldüğü gibi. Fizik olarak da bitiyor Yusuf kanatta koşarak. Oyunda 35.dakikada reklamdan görülmese de ekranın altında sıkça saklanıyordu Yusuf. Bobo'nun oyunun bir bölümünü solda geçirmesi, Tello'nun bir türlü sol önde olmaması, Nihat romantizmi adına, Holosko'nun güme gitmesi, Yusuf gibi harika araya toplar atabilecek bir adamın, kanat bekini yıldız yaptıracak derecede kanatta oynaması inanılmaz derecede şaşılacak bir iş. Eğer Beşiktaş bütün yaz dönemini bu sistem adına harcadıysa çok yazık. Hatta hayırlı işler şimdiden.

Beşiktaş'ın 4'lü defans önüne 2 ön libero kurgusu şahane. Önlerine 2 kanat, santrafor Bobo, arkasında Nihat ile yıkamayacakları takım yok. Sociedad'ın şampiyonluğa, Nihat'ın krallığa oynadığı Kovacevic - Nihat hattı gibi. Hadi önde 3'lü arayışı var ise de, Yusuf'u serbest oyuncu, sol Tello, sağ Nihat veya Holosko, santrafor Bobo yapmakta bir çözümdür. Yusuf'un sol ön oynaması değil veya Bobo'nun.

Beşiktaş kısacası şef'i Denizli yüzünden bu sene yine domatesli, biberli omlet yiyecek gibi duruyor. Canım menemen dururken hemde. Tabi omleti artık yemek isterlerse...

0 yorum: