7 Ağustos 2009 Cuma

Tek Kurşun


Ali Ece'nin Total Futbol'da, "futbolda belirli sistemler vardır, 4-3-3, 4-4-2 vs. bir de en son Mustafa Denizli sistemi var" demesinden sonra, pek karışmayacağım sistemine Beşiktaş'ın. Ama bu takımın değil 10.5, bir sol, bir sağ kanata da ihtiyacı var. Bobo - Nobre - Nihat hatta Tello "hacı biriniz top ortalayın karambole artık ne kısmetse"sinin 2.yarı 2 kez kale önünde tehlike yarattığını ama hiç bir hücum varyasyonu getirmediği ortada.

Kanatlar hücumda sıfır. Hatta kanat bekleri bile sıfır. 2'ye 1 veya duran top organizasyonu yok. Ceza sahasına 11 isabetli orta gösteriyor Ligtv sitesi. Maçta bir ara anlamsızca 23/40 yazdı orta için. Bu doğruysa korkunç zaten. 11 isabetli orta'nın 2 tane hava topu ustası olan Bobo - Nobre'ye geleni ise etkili olarak sıfır. Beşiktaş'ın 10.5 değil 7.5, 8.5 felan da alması gerek.

Belediye ise 4-3-3'ün ileriye çıkamayanı. İbrahim Akın'a kalmışlar. Tjikuzu'nun yerine Sivas'tan aldıkları Sylla iyi. Sivas'ın 5 yemesinin sebeplerinden birisi Bilica'nın gitmesi ise diğeri bu adamdır. İbrahim Akın'ın golü ise Pes oynayanlar bilir, kale önünde topu gösterdiğiniz köşeye vurmazsanız kaleci refleks olarak anlamsız yerlere uçar. Aynı hesap. Çalım üstadı Yusuf bile ne ara o çalımı yedi anlamamıştır. Ben ekran karşısında anlayamadım. Onların da kaleye tek şutu var. Taner gelirse daha çok can yakarlar. Hızlı bir adam ise onları uçurur böyle maçlarda.

Sıkıcı, tatsız bir maçtı özetle. 1 sene önce Ertuğrul'un kellesinin alınması yolunda ilk adımdı bu maç. Sonraki ilk darbede de almışlardı o kelleyi. O değil de, St.Pauli ilk yarıyı önde kapatsaydı mis gibi iddaa, bu maç sayesinde, yarın Inter'e kalacaktı.

0 yorum: