28 Nisan 2009 Salı

Derbinin Kazananı; Fenerbahçe!


Haftasonu oynanacak derbinin kazananı Fenerbahçe olacak aslında. Kazansan da, kaybetsen de, fark atsan da, fark yesen de kazanan Fenerbahçe olacak. Neden mi? Açalım biraz.

Fenerbahçe, artık lig konusunda yok. Bildiğin yok. Düşenlere ilaç, deplasmanlara prestij, sezonu sakatlanmadan bitirelim, sözleşmelere bakalım havası var. Tek maçları var. Beşiktaş. 13 Mayıs 2009 günü oynanacak olan. Lugano'nun da cezasının bittiği maç. Böyle bir takım nasıl kazanır derseniz, basit. Beşiktaş takımı artık 5 maçta mucize yaratıp, evinde Galatasaray ve Fenerbahçe'ye yenilmez, son maçta düşme potasının göbeğindeki Denizli'ye ya da başka bir rakibe yenilmez ise Şampiyonlar Ligi'nin 2 temsilcisinden birisi. Türkiye Kupası finalisti hemde. Duble yapma imkânı var Beşiktaş'ın. Finalde de Fenerbahçe rakibi. Otomatik olarak Fenerbahçe, Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne gideceği için Uefa yolcusu. Yani Beşiktaş yenerse, Şampiyonlar Ligi vizesinden dolayı Fenerbahçe'yi de Uefa'ya göndermekte. Fenerbahçe kazanırsa zaten derbi galibi olur, finalde kendi işini kendi halleder. Her halükârda kaybedeni olmayan, hatta kazanan Fenerbahçe. Olur da fark yerse bile Fenerbahçe, teknik heyet ve bazı futbolculara patlar ki, daha büyük kazanç olur.

Beşiktaş mı? Favori onlar neticede. Kaybedecekleri de kazanacakları da çok. Kazanırsalar bunun kazancını sezon sonunda göreceklerinden bu galibiyetin anlamı 5 hafta sonra. Denizli'nin de dediği gibi; "Bunlar bizim için bir excuse olamaz."

0 yorum: