15 Şubat 2009 Pazar

Beşiktaş - Trabzonspor / TSL 20. Hafta





Ligin üst sıralarını aşırı derecede etkileyecek maç.

Bir yanda büyük maçları kazanma konusunda sıkıntılar çeken Trabzonspor, diğer yanda da aynı sıkıntıları yıllardır çeken Beşiktaş. Büyük maçlar 3 ihtimallidir her zaman ve "favori" göstermek yanıltabilir. Goal.com'daki ankette beşiktaş bir adım önde gösteriliyor an itibariyle ama belli olmaz. Beşiktaş'ın sezon başından beri "büyük maç" performansını incelediğimizde genellikle maça hırsla asılan ama 10 kişi kaldığından mı bilinmez kaybeden takım görüyoruz. Trabzonspor ise en formda döneminde oynadığı Galatasaray maçında sahadan ağzının payını alarak aldı, Fenerbahçe'yi ise Kadıköy'de elinden kaçırmıştı. İki takım da maçı mutlak suretle kazanmaya çıkacağından zevkli bir maç olacaktır diye düşünüyorum. Ersun Yanal her zamanki sistemiyle süpriz olmayacak bir kadroyla çıkacaktır ancak son transfer Alanzinho merak konusu maçta. İşte tüm maçın kilit adamı: Mustafa Denizli. 3'lü defans, ofansif tandem, açık gibi bek gibi kavramları bu maçta nasıl kullanacak merak konusu. Büyük ihtimalle de Mustafa Denizli'nin hamleleri kilit rol oynayacak.

Sonuçta iki takımın da kazanması gereken bir maç. Beşiktaş kazanırsa eğer Trabzonla arasındaki puan farkını 3'e indirecek ve Galatasaray, Fenerbahçe gibi önemli rakiplerinin üstüne tırmanacak. Bu durumda Trabzonspor'un kaybı pek yok. Ancak Trabzonspor kazandığı takdirde taraftarlarına ve spor kamuoyuna bayağı bir gövde gösterisi yapacaktır.

"İyi olan kazansın" diyemiyeceğim çünkü o geyiğin yıllar öncesinde kaldığına inanıyorum. Futbol artık daha düz ve basit olma yolunda ilerliyor. Zaten zor olan "basit futbol" oynamak değil mi?

0 yorum: