15 Şubat 2009 Pazar

Beşiktaş Mali Kongresi 2009





Fulya Süleyman Seba Kopleksi'nin görkemli(!) açılışı sonrası yapılan kongre biraz daha merak konusu oldu. Özellikle son zamanlarda muhalif sesler yükselmeye başlamıştı ki Sayın Yıldırım Demirören bir göz boyama seramonisini kongre öncesine sıkıştırdı. Neyse kogreye gelelim:

Bir pazar günü, akşamına önemli bir maç var. Yönetim kongreyi halletmek istiyor ki otobüsler falan kalktı İstanbul'un farklı semtlerinden. Kongre başladı, aynı zamanda BJK TV'de kongre canlı yayınlanıyordu. Konuşmalar yapıldı, sportif ve mali yapıdan bahsedildi yaklaşık 2 saat boyunca. Ancak bir anda "yayına kısa bir ara verilmiştir" çerçevesinde bir yazı, ardından yayın yok!? Muhalefeti mi yayından kestiler anlayamadık ama sonuçta yönetim ibra edilmiş oldu.

Mali sonuçlar:

Bütçe: 124 Milyon TL (34 Milyon TL Dernek + 90 Milyon TL Futbol Aş)
Borç: 126 Milyon TL (50 Milyon TL'si Yıldırım Demirören'e borç)

135 kişi ibra etmemeyi tercih etmiş; geçmiş yıllarda 15-20 olurdu bu sayı. Sanırsam kulüp muhalefetle tanışmaya başlıyor hafiften diye sevinsem mi yoksa bu kadar üye neyi ibra ediyor diye üzülsem mi bilemedim. Celalettin Kolot güzel şeyler söyledi bu arada, Fikret Orman da doğru şeyler koymuş ortaya. Gerçi bunları Beşiktaşlılar da biliyor, seçimlerde de göreceğiz inşallah bu yürekli abileri.

0 yorum: