13 Şubat 2009 Cuma

Fulya Süleyman Seba Kompleksi / Sonucu Ne Olacak?





Çocukluğu Beşiktaş semtinden geçmiş birisi olarak orayı ta ne zamanlardan bilirim. Tabii bizim bilgimiz dışarıdan gördüğümüz kadarı sadece. Aslına bakarsanız projenin temelleri Baba Hakkı (Hakkı Yeten) zamanında atılmış. Baba Hakkı araziyi stad yapmak amacıyla almıştı ki o zamanlar bayağı olaylar olmuştu.

Kısaca: Baba Hakkı araziyi alır stad yapmak amacıyla. Devlet sadece 5.000 kişilik bir stad yapılmasına izin vermektedir. Baba Hakkı buna rağmen arazi için uğraşır ve "5.000'le başlar, ileride büyütürüz" gibisinden konuşur. Tabii bazı çevreler Baba Hakkı'yı kirletmek adına "5.000'lik stad yapacak, Beşiktaş'ın önünü kesiyor" gibisinden muhabbetler çevirir. Baba Hakkı'yı kulübe küstürürler.

Neyse olaylar gelişir... Süleyman Seba, Serdar Bilgili de bu proje için uğraşmışlardır. Sonlandırmak Yıldırım Demirören'e nasip olmuştur. Tabii işin içine Yıldırım Demirören girince fırtınalar eksik olmaz. Öncelikle Aşçıoğlu'yla yapılan anlaşmanın maddeleri tartışıldı, sonra tesislerin ne yönde kullanılacağı.

İşin en komik yanı ise açılış yapılma bahanesiyle toplanılması, ama açılan şeyin kompleks binası değil; kompleksin maketi olması!



Bakınız Semra Hanımlar maketin açılışını ne de güzel yapıyorlar.

Neyin acelesiydi bu diye düşünürken düştü jeton. Kongre var kongre! Beşiktaş AŞ'nin yıllardır bir ibra sorunudur gidiyor. Kompleksin görkemli açılışı iyi bir gövde gösterisi olsa da yönetimde yükselen muhalif sesleri ne kadar ikna edebildi bu açılış belli değil. Levent Erdoğan sıkı bir çalışma yürütüyormuş kulislerde. Yönetim otobüs bile kaldırıyor olağan idari ve mali genel kurul için. Bakalım neler olacak. Türkiye'de Spor Kulüpleri adına önemli bir atılım olan Fulya Projesi bakalım Beşiktaşlılar arasında nasıl bir izlenim bırakmış. Sonuç uzun vadede ne olacak cidden merak konusu.

Son bir hatırlatma. Pascal Nouma'nın işediği bir duvar vardı Fulya Tesislerinde. O duvarı koruma altına falan alsalarmış keşke, tarihi eser yahu.






0 yorum: