11 Ekim 2010 Pazartesi

Futbol Tarihini Değiştirecek Reddedilmeler #7 | Pierre van Hooijdonk



Baştan peşin peşin söyleyeyim. Bu arşivcilik blogumuzun diğer yazarlarından Felix'in işidir. Sözkonusu bu konuda kayıt yollamak olunca karşısında dizçöker çok pis saygı duyarım. Acayip acayip şeyler bulur bi' anda ortaya koyar falan. Biz arada bakarız en fazla böyle şeylere. Ama Felix'in bu serisiyle ilgili bir şey buldum, araya çıkıntılık yapıyorum. (kızmaz inşallah eheh)

Sene 2000. Pierre van Hooijdonk'un Fenerbahçe'ye transfer olmasına daha 3 sene var. Kendisi o sıralar Avrupa Şampiyonasında Hollanda ile yarı finale kadar gidiyor. Vitesse'nin topçusu. 30'lu yaşlarının başında. Beşiktaş ile adı anılıyor efsane serbest vuruş üstadının. Henüz birebir görüşmedim ama menejerimle görüştülar galiba, Beşiktaş'ı şöyle böyle tanıyorum falan diyor.

Sonraları bu alttaki haber çıkıyor. Pierre hocasıyla sorunları olduğunu, Scala ile çalışmaktan çok memnun olacağını falan söylüyor. Menejerle de iki yıllık 2.5 milyon dolar hesabında alaşıyor Serdar Bilgili. Bitti falan derken ne oluyorsa yatıyor transfer işte. Pierre gidiyor Benfica'ya bu arada. Beşiktaş böyle bir adamda mahrum kalıyor işte. Pierre de 3 sene sonra boğazın karşı yakasına, Fenerbahçe'ye gidiyor. Oranın efsanelerinden biri oluyor yaşadığı iki şampiyonluk ile.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

hatırlıyorum o zamanı. gazetede görmüştüm. hoijdonk türkiyeye gelmişti. beşiktaş sakat olduğu için yollamıştı sonra. hatta yanlış hatırlamıyorsam gazetede hoijdonk ben sakat değilim felan diyordu.

Adsız dedi ki...

Universitenin son senesiydi, haftalarca bu transferin geyigini yapmistik arkadaslarla. Havaalaninda nasil karsilariz falan diye takiliyorduk derken Hooijdonk olmadi, o sene Lens'i UEFA'da yari finale cikaran Pascal Nouma geldi.

pecuchet dedi ki...

şu ikinci adsız yorumunun dediği gibi. lens' den pascal' ı aldı beşiktaş. ikisi arasında bir tercih... favori hooijdonk, plase pascal' dı.