12 Ekim 2010 Salı

Türk Futbolunun Kara Günüdür Bugün


Futbolun en kara günüdür bugün. Tarihin belki de en "kara leke" olarak adlandırılabilicek bir günü aslında bugün. Kimsenin de tek kelime etmemesi yüzünden hâlâ şaşkınlıkla seyredilen bir gün. Biliyorsunuz, Bursaspor'un hükmen kazanması meselesidir bunun sebebi.

Bursaspor, Gaziantepspor, Manisaspor, x, y, z, Çatladıkapıspor hiç farketmez, kararın alınması sebebiyle iyi veya kötü etkilenen tarafın ismi önemli değil. Herkes olabilir. Bugün, futbolun temeline dinamit konulması, belki de bu karar ile olacaktır. Bakın, bu karar şunun önünü açmaktadır; "Ben, Galatasaray taraftarı olarak gidip 2 hafta sonra Fenerbahçe stadında hakemin kafasını yarsam ve maç iptal olsa, maçı kazanan takım hükmen Galatasaray olacaktır." Bu durumda suçlu olan taraf neden Fenerbahçe ? Stada girerken, güvenlikten sorumlu olduğu için mi? Belki de evet. Ama bu yüzden iptal olan maç, hükmen mi bitirilmek zorunda ? Stada giren taraftarın, bir takımın taraftarı olmasa bile, futbol ile uzaktan yakından alakası olmayan bir isim olması halinde bile, bir takım ve futbolcular maç devam etmeden hükmen mağlup ilan edilebilir. Suçu ne ev sahibi takımın ?

13 Eylül 2010 tarihinde, Samsunspor - Mersin İdman Yurdu maçında kenarda Teknik Direktör bıçaklandı. Bıçaklama. Kenara iniyorsun, adamı bıçaklıyorsun. Güvenlik desen, ihlal. Bir de sahaya inip bıçaklama. Karar ne oldu ? Maç, kaldığı yerden devam edecek. Devam edecek. Ettirilebiliyormuş.

Bakın, alınan karara göre devam ediyorum. Giy, ev sahibi takımın atkısını, formasını felan, hakemin kafasını yar ve maçı üstüne üstlük 3-0 kazan. Bunu kulüpler kullanamaz mı ? Kullanır ? 3000 - 5000 Tl verip, bunu yapmak için adam tutsan, kim nereden anlayacak, bilecek, görecek? Dahası, para bile almasa, kulüple alakasız olsa, gidip 2-3 gece nezarette yatıp çıkma pahasına bunu yapamaz mı? Yapar. Bu kadar seven, aşırı fanatik çok bizde. Bunu büyük maçlar özelinde de düşünmeyin. Küme düşme potasında yer alan takımların kullanabilecekleri bir silah haline bile gelebilir.

Daha da hakaret gibi olan bir karar daha var. 4 hükmen mağlubiyet artık küme düşürüyor. Yani, diyorlar ki, Antepsporlular siz kurban oldunuz, biraz hafifletelim, hasbelkader bir kez daha olursa yanmayın. 4 maç.

O kadar manipüle edilebilecek, rahatlıkla rakibin aleyhine kullanılabilecek bir karar alınmıştır ki, bugünün mağdurları yarının kazananları, bugünün kazananları yarının mağdurları olabilir. Önünde bir engel de kalmamıştır. Hem de saha kenarına atılan 2.5 lt kolayı 60 m diyagonal koşarak 4.hakeme veren, maç iptali için federasyonu arayıp, haber bekleyen bir hakem yüzünden.

Hayırlı olsun.

0 yorum: