6 Ekim 2010 Çarşamba

Arda Turan'ın Osteitis Pubis'i


Anlayacağımız dilde ifadesi kasık bölgesinde meydana gelen bir sakatlık. Erkeklerde kadınlara oranla 5 kat kadar daha fazla görülebilen bir sakatlık aynı zamanda. Ana maddeler halinde "ne durumlarda" meydana geldiği söyleniyor. Fiziksel yapı, futbolcunun ayağının içine doğru basması gibi nedenler var. Ama tahmin edebileceğiniz üzere asıl nedeni, fazla kuvvet çalışması yapmayan, güçsüz, zayıf bacaklar.

Vücudun ani hareket yapması nedeniyle kasık bölgesinde meydana gelen sakatlanmalar olarak ifade ederse ani bir dönüş, kasığın esnekliğini kullanmaya çalışmak, mesela zıplamak, bu sakatlığın ortaya çıkma sebebi olabiliyor. Aynı zamanda da çok sinsi, alçak bir sakatlık. Düz koşu yaptırabiliyor. Ağrı hissettirmeden tempo ile koşuya izin veriyor. Antremanlarda yapılan sıçrama, ani durma ve dönmelerde ise birden hissettiriyor kendisini. Antremanlardan hatta maçlardan sonra ağrıların üzerine 1-2 gün dinlenme ağrıları geçirse de hatta düz koşularda hissettirmese de ilk kasık zorlamasında orada olduğunu gösteriyor.

Anlayacağımız dille söyleyelim; Arda Turan, 4 hafta boyunca yaşadığı bilek sakatlığının üzerine güçsüz bir ayak yapısı ile beraber Ulusal Takım'a gidip, "o sahada ölen şehit olacaktır" şeklindeki Fatih Terim mantığı ile yardırınca, bu kez kasığından sakatlandı. Galatasaray'da fizyoterapistler eşliğinde tek başına çalışırken, Almanya'da 3-4 kişiyi çalımlaya başlayınca normal. Bu kez 6 hafta yok deniyor. Tedavinin seyrinin ameliyat veya ilaç şeklinde olması durumunda süre değişebilir.

Grubun 5. ve 6. maçına yetişir yani Oğuz Çetin ve Hiddink. Sakat olsa da siz çağırın ya. Lütfen. Sezonu kapatmadan bırakmayın.

Aklıma geldi. Karabükspor maçının devre arasında kasığında ağrı hisseden Neill oyuna devam etmedi. Milli Takım'a da gitmedi. Kafası çalışan adam başka. Maçı kaybettik ama Neill kendisini kaybetmiyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu konuda Arda Turan ne kadar sucluysa , milli takim yetkilileri da (teknik-idari kadro ve milli takim doktorlari) Arda'dan cok daha sucludur. Son 3-4 gundur fizyoterapsit esliginde duz kosulara baslayabilmis bir adami, ertesi gun cift kale mac idmaninda kullanirsan o adamin sakatlanmamasi imkansizdir. Bunu ne Arda'nin ne de diger yetkililerin bilmemesi olanaksiz. Rijkaard bu konuda gunlerdir bi tarafini yirtti, ustu kapali veya acik her turlu mesaji verdi. Bu sebeple Galatasaray saglik kurulunun Arda'nin durumuyla ilgili raporlari milli takim saglik ekibine yada teknik yonetimine vermemesi gibi bir durum oldugunu sanmiyorum. Buna ragmen bu adam milli takima alindi ve buna ragmen idmana cikartildi.Bizim futbolcularimiz malesef sadece transfer doneminde profosyonel olabiliyor. Hala profosyonel degiller. Hele konu milli takim olunca sacma bir milliyetci ruh haline burunuyorlar. Bu sebeple bu adamlara bu konularda yol gostericek insanlar teknik kadrodur,idari kadrodur,doktorlardir. Bu milli takim hala Terim'in kazanmak icin her yol mubahtir mantigindan kurtulamadi gitti. Orda Oguz oldugu surecede kurtulamaz. O yuzden kazanmak icin futbolcularin onune boyle akil almaz primler koyup futbolcu sagligi veya diger etkenleri rahatlikla goz ardi ediyorlar. Bu konuda esas ustunde durulmasi gekene konu bu bence.Galatasaray isterse federasyondan milyonlarca dolar tazminat talep etsin hic bir anlami yok. Kim ne derse desin Arda Galatasaray'in yildizidir ve bu futbolcudan hem seyirciyi hem de takimi boylesi ahmakca sebepler yuzunden mahrum birakmaya kimsenin hakki yok. Bugun Arda'ya olur yarin bir baskasina.