4 Eylül 2010 Cumartesi

Rıdvan Dilmen ile Avrupa Futbolu


Biliyorum başlık biraz ütopik oldu, kabul ediyorum. Yazıya da Rıdvan Dilmen'in Türk Milli Takımını ve oyuncularını abartmasına değinerek başlıyorum. Öyle bir anlatıyor ki sanırsınız İspanya'dan, Brezilya'dan bahsediyor. Senin takımın şöyle iyi, senin Ardan böyle iyi, sağ bekin Fransa'nınkinden iyi vs vs...

Dün akşam Kazakistan maçı sonrası, Belçika ile ilgili tartışılan bölümde M.Doğan 2.lik için rakibimiz onlar diyor. Rıdvan Dilmen oradan atlıyor, işte senin 25 kişilik kadron daha iyi, kulüp takımların daha başarılı, bık, bık. Belçika kulüplerinin ne başarısı var diyor Avrupa'da. Futbolun beşiği sayılabilecek ve dünyanın en önemli futbolcularını yetiştiren Hollanda, Fransa ve Portekiz kulüplerinin ne başarısı var peki. Daha sonra Güntekin Onay araya giriyor hocam işte Vermaelen, V.Buyten Avrupa'nın büyük takımlarında oynuyor. Senin Servet'in, Gökhan Gönül'ün oynayamaz mı diyor bu seferde.Olan şeyleri kabul etmeyip, varsayımlar üzerinden konuşmayı daha çok seviyor. Oradaki 4 kişiyi de dinlemiyor ve bildiğini okuyor program sonuna dek.

Birileri, uluslarası futbol bilgisi Xavi ve Messi ile sınırlı olan şu zat-ı muhtereme; Avrupa futbolu hakkında bilgisi olmadan konuşmamasını söylemeli.



13 yorum:

TribunselSevda dedi ki...

Avrupa futbolu hakkında bilgi sahibi olmayabilir Rıdvan ama şu söylediklerinde sonuna kadar haklıdır...Bizim milli takımımızda oynayan oyuncular son derece kaliteli ve kimisi Avrupa'nın sayılı klüplerinde oynayan, kimiside bu klüplerde oynayabilecek kapasiteye sahip olan futbolculardır...

unknown dedi ki...

valla ben belçika'yı bize göre daha iyi buldum. türk insanı olarak kendimizi hep dev aynasında görürüz. bu türklükle alakalı birşeydir. ama gerçekçi bakarsak belçika ile aramızda pek fark yok. hatta onların bir adım önde olduğunu söyleyebilirim şuan için. en azından kadro kalitesi olarak bizden daha kaliteli ve gençler. 33lük adamlarla 2012'ye hazırlanmıyolar. çarşamba günü yapacağımız maç epey zorlu geçecektir. konuda bahsedilen kişiye fellaini'yi, lukaku'yu, defour'u, dembele'yi, kompany'i tanıyormusunuz diye sorsanız cevap verebilir mi merak ediyorum. tanıdığı 2 adam vardır van buyten şamp ligi finalini izlediği için, eden hazard fenerbahçeyle anıldığı için. vermaelen'i bile bilmez. Çarşamba günü bu isimleri acı bi şekilde öğrenmez umarız..

Bay Kerahet dedi ki...

"Biliyorum başlık biraz ütopik oldu, kabul ediyorum."

burda özet geçmiş zaten. hahah. eyvallah.

TribunselSevda dedi ki...

Vermealen'in kariyeri neki onu bilmemekten büyük bir kayıp olarak bahsediyorsunuz merak ettim ?

CeyKun dedi ki...

Thomas Vermealen:

"5-6 sezon Ajax'da oynayıp, geçen sezon başında 10-12 milyon euro arası bir bonservis bedeliyle Arsenal'e giden Belçikalı savunma oyuncusu. Arsenal'deki ilk sezonunda 40'a yakın maç oynamıştır. Arsenal'in savunmadaki en önemli oyuncularından biridir."

Şimdi adama sorarlar: Senin hangi futbolcun Arsenal gibi büyük bir kulüpte oynuyor?

Daha sonra, senin hangi futbolcun şimdiye kadar 10-12 milyon euro bonservisle Avrupa'ya gitti?


Bunların farkında olmadan ama bizim Servetle, Gökhan'da. Hadi canım sende...

TribunselSevda dedi ki...

Hamit Bayern'de oynamıyor değil mi ? Nihat İspanya'da ki ilk dönemlerinde fırtınalar estirmedi değil mi ? Bıraksalar Arda Vermaelen kadar bile etmez değil mi ? Emre zaten Avrupa'da tırttı İnter,Newcastle gibi klüplerde oynadı..

Tamam süper yeteneklere sahip olamayabilriiz ama bir tek Vermaelen ve V.Buyten'e karşı koca takımı hiç sayamazsınız.

CeyKun dedi ki...

Benim esas anlatmak istediğim Rıdvan Dilmen, Belçika'yı itin götüne sokarken; bizi göklere çıkartıyor. Ben bunu anlamıyorum.

Bunun dışında da, Emre ve Hamit bonservissiz yaptılar transferlerini ve takımlarının rotasyon oyuncuları. Nihat iyi bir parayla gitti İspanya'ya, onun da takımı malum. Arda o kadar etmez mi demek de tamamen bir varsayımdır.

Ayrıca sadece Vermealen, V.Buyten'e karşı yok saymıyoruz kimseyi. Bu iki isim dışında da Man. Cityli Kompany, Evertonlu Fellaini, Avrupa'nın da sürekli takip ettiği iki genç isim: Lukaku ve Hazard'a da sahipler.

Hee tüm bunlar yenemeyiz anlamına gelmez ama bizim için elemelerde önemli bir rakip olduğunu gösterir. Ben Rıdvan'ın bizim tek rakibimiz Almanya, Belçika kim oluyor? söylemlerine tepki veriyorum. Avrupa futbolu hakkında 0 bilgisi varken ekranda ahkam kesmesini anlamıyorum.

TribunselSevda dedi ki...

Haklılık payın elbette var ancak sonuçta futbolun isimlere göre , futbolcununda bonservis bedeline göre yorumlanması yanlış...

Rıdvan'ı bilmem ama ben son maçta ki takım ruhundan dolayı Belçika karşısında Milli Takım'a güvenim var..Dikkatini çekerim takımın ruhundan dolayı..Defansta yan top zaafımız var falan bunlar başka konular..

Rıdvan'ın Avrupa futbolu hakkında çok şey biliyorum dediğini hiç duymadım..Eğer dediyse hata etmiştir...Ancak Rıdvan'ın bu yorumlarında ki ana unsur milli takımın oyuncularını iyi tanıyıp onlara güvenmesine bağlayabiliriz...

Ben sadece son Lorik Cana olayından sonra Galatasaraylılar cephesinde başlatılan Rıdvan Dilmen saldırganlığına anlam veremediğim için bunları yazıyorum yoksa Rıdvan Dilmen'in avukatı falan değilim...

Fatih Çınar dedi ki...

Young Boys ve Paok çıktığında, Rıdvan çok iyi kura çektik, İsviçre futbolu nedir ki,bu takımın fiyatı bizim bir oyuncumuz kadar gibi yorumlar yapmıştı.
İsviçre futbolunun nasıl bir gelişme kaydettiğini, son Avrupa ve Dünya kupalarında oynadığını, oyuncularının Avrupa'nın üst düzey kulüplerinde oynadığını,Yunanistanın her sene şampiyonlar ligine takım gönderdiği,öyle veya böyle Avrupa Şampiyonu olduğu,ligin kalitesinin gitgide arttığını BİLEMEYEN bir yorumcudur benim gözümde. Varsa yoksa Arda Semih....

TribunselSevda dedi ki...

Yapmayın allah aşkına el insaf diyorum başka bir şey demiyorum...Siz karpaty çıktığında eyvah Ukrayna futbolu çok gelişiyor mu dediniz ? Şayet Ukrayna futbolu başta Shaktar olmak üzere Avrupa'da İsviçre futbolundan daha çok gelişti son senelere göre..Fenerbahçe'nin şimdi ki oturmuş kadrosu olsa Young Boys maçında kim takar gelişen İsviçre futbolunu ? Yada Galatasaray'ın geçen sene ki kadrosu olsa kim takar gelişen Ukrayna futbolunun temsilcisi Karpaty Lviv'i ?

Metonet dedi ki...

Kazım'la, Selçuk'la oynayacaksak 2.lik rakibimiz net Belçika'dır. Kazım çok iyi, EU pasaportu da var İngiltere, Fransa tecrübesi de ama niye kimse almıyor?
Bir de Selçuk Avrupa'daki hangi milli takımlardaki orta sahalardan daha iyi, rıdvan bana bi anlatsın. daha yakışıklı olabilir tabi ona bişey diyemem:))))

pecuchet dedi ki...

bana kalırsa asıl mevzuu direkt olarak EU pasaportuna sahip olmakla alakalıdır. hatta nihat' ın ispanya' da bu konuda bulunduğu girişimlerden sonra " kesin ispanya' da futbolu bırakıcak" diye düşünmemiş değildim. ama türk futbolcusunun yurt dışında oynamama sebebini değerlendirirken mevzuu kesin olarak türk oyuncuların EU pasaportuna sahip olmaması gerçeğiyle alakalıdır. yoksa okan yılmaz marsilya da dahi oynardı.

pecuchet dedi ki...

hatta ve hatta buna en diri örnek yıldıray baştürk' ün blackburn' de oynaması olarak gösterilebilinir. permission standartlarına uymuyo olmasına rağmen çift pasaportlu olması b'burn de oynamasını sağladı adamın...