30 Ağustos 2010 Pazartesi

Okan Alkan


Fenerbahçe'nin Mardin'de açtığı futbol okulunun bir ürünü Okan. 7 kardeşler. 6 erkek 1 kız. Abileri futbolcu. O da futbolu seviyor ama imkansızlıklar yüzünden, derslerinin iyi olması sebebiyle de işi yokuşa gidiyor. Fenerbahçe yetişiyor imdadına. Açılan futbol okuluna gitmek istiyor. Ama masraflı. Aylık 60 lira. Babası olmaz diyor. Ama Okan gidiyor ve seçiliyor. Sonra Kaymakam diyor ki; "Takıma seçilmeye hak kazananlar, sadece 60 tl malzeme parası verin, gerisine gerek yok". Babasına kaymakamın bu cümlesini iletiyor. Babası, 60 Tl vermeyi kabul ediyor ama oğlunun seçmeleri çoktan kazandığını da öğrenince bozuluyor tabii. Ama sonra desteği esirgemiyor.

Sağ açık, sol açık oynuyor. Sonra sağ beke geçiyor. Konya'da yapılan gençler şampiyonasında Mardinspor forması giyerken, Trabzonspor maçında, maçta kavga çıkıyor. O da bu sırada Trabzonspor'lu bir yöneticiden teklif alıyor bu sırada. Evet kavga esnasında alıyor teklifi. Fenerbahçe affetmiyor, hemen kapıyor.

Gelişiyor, kadroya giriyor, oynuyor. 2 asist yapıyor. İyi oynuyor. 29 Ağustos tarihinde kaptanı Alex de Souza tarafından "Mutluyum!! Cunku 6 senedir ilk defa altyapidan gelisen bir genc gercek bir sans bularak kariyerine basladi." şeklinde onurlandırılıyor.

Umarız, güzel bir gelecek O'nu bekler. Bir Gökhan Gönül de o olur.

2 yorum:

t_okan dedi ki...

kaç doğumlu acaba bu genç?

Bay Kerahet dedi ki...

92'li