29 Temmuz 2010 Perşembe

Plzen 1-1 Beşiktaş | Şeref Bey'e Bekleriz..





Beşiktaş maça Vikingur maçlarındaki sistemi ile çıktı. Ancak bu sefer santraforda Nobre, sağ kanatta Hilbert vardı. Onun dışında en büyük fark ise sahadaki rakip.

Plzen'i ilk defa izledim. Maça çok konsantre başladılar. Sert defans, hızlı oyun, agresif futbolcular. Diziliş 4-6-0 gibi bir şeydi. Fizik olarak Türkiye'de hiçbir takımda olmayan bir kuvvete sahipler. Kalabalık ortasaha ve hızlı çoğalma... Orta sahasının tek "temizlikçisi" Ernst olan Beşiktaş'ı sindirip, duran toptan golü attılar.

Quaresma o koşuyu yapmasaydı, o penaltı kazanılmasaydı - hakem vermeyebilirdi- ve maç öyle bitse şaşırtıcı olmayacaktı. Golü yedikten sonra Plzen'in direnci kırıldı. Devre arasında gelen Necip, orta sahayı "toparladı". Evet, 19'luk bizim evlat yaptı bunu. Guti'lerin, Quaresma'ların gelmesinden öte bir şey altyapı. Allah sonunu bir öncekilere benzetmesin.

Erhan Güven hücum konusunda daha bir iyidi bu maç. Hakan Arıkan'ı alkışlıyorum. Bu adamın özellikle Avrupa'da bir-iki sağlam maç çıkartması ivmesini arttırır. Rüştü takıma abilik yapsın yeter.

Dönelim Necip'e. 19 yaşında A Millî Takım'a kadar yükseldi. Defansif oyunu dışında en önemli hareketi, pas attıktan sonra boşa çıkması. Hani biz Barcelona'yı izlerken "ağğbiii adamlar nasıl paslaşıyorlar" diyoruz ya; işte böyle. Al topu, pası ver, boşa çık, alan aç, rakibi boz... Zeki oyuncu böyle olunuyor belki de. Erkenden büyük konuşmaktan çekinirim gençler hakkında ama Necip çok olumlu, hem de çook.

Hilbert'i konuşmak, Schuster'i asmak için çok erken. Bu takımda her şeyden öte "psikolojik" sorunlar var. O gider mi? Ben kalır mıyım? Yerime biri gelecek mi?.. Yıllarca "tek önlibero-çift forvet" diye konuşurken herkes bir anda "böyle hoca mı olur?"a döndü. Hoca gerektiğinde hamleyi de yaptı günü kurtarmak için. Schuster'i eleştireceğiz tabii. Ancak asmayalım. Lütfen.

Sabır önemli. Olmazsa vazgeçilir, ya olursa? Henüz 3 resmi maç yapıldı, kaybedilmiş bir şey yok. Hocaya-Takıma güvenin.

Delgado'ya-Nobre'ye değinmiyorum. Guti'yi bekliyorum şimdilik. Bakalım neler katacak.

Skor 1-1: eve avantajlı dönüyoruz. Rakibi küçümsemeyelim; içeride turu atarız. Herkesi Şeref Bey'e bekleriz tabii.

6 yorum:

SirEvo dedi ki...

Maçtan sonra, "defans yapamadık ama bu taktikle defans yapmayı da öğrenicez" dedi. Yani bu taktikle devam edilecek. Yani Ernst tek başına oynamaya devam edecek orada. Saçmalığın daniskası bu. Necip-Ernst-Guti oynat işte bitsin olay. Ernst'i yalnız bırakmak salaklıktır.

Bay Kerahet dedi ki...

@SirEvo
ne dersin, futboldan da anlamıyordur schuster belki?

abi bi maçta hıncallaşmayın. bekleyin, sabredin.

hoca bir şeyler görecek, bir şeyler deneyecek. oturtmak isteyecek.

olur, olmaz.. ama sabır.

SirEvo dedi ki...

Ya ne alaka abi hemen futboldan anlamıyor falan.
İlk yarı sen bu maçı izledin mi? İzledin. Takımın rezilliğini gördün mü? Gördün. Schuster de gördü mü? Gördü.
Niye maç sonunda bu şablonla devam edeceğini ve takımın daha iyi olacağını söyledi o zaman bana bunu söyle.
Neyse, dediğin gibi celallenmeye gerek yok. Daha çok erken. Takımı tanısın vs. bu arada 5-6 ay geçsin ve havluyu yine atalım...

SirEvo dedi ki...

Şimdi diceksin ki, evet abi Schuster ilk yarıdaki oyunu görüp Necip'i aldı ve olayı bitirdi. Aynen. Ama önümüzdeki maç yine 4 defans defansif orta saha ve 5 atak oyuncusuyla oynarsak ne diceksin. :) Hadi öyle oynayıp bi de elendiğini düşün, al başına bela.

Bay Kerahet dedi ki...

abi denizli bu takıma neler oynattı. 1 senedir takımın başındayken hem de. en önde savundum hep. takımın hocasıdır, boru değil denizli. vardır bi bildiği diye.

şimdi gelen adam schuster. ondan aşağı kalacak adam mı? vardır onun da bir bildiği, hem de takımı sadece bi iki aydır tanımaya çalışıyor.

Ernst'i yalnız bırakmak salaklıktır flan diyorsun. yapmayın yahu. beşikaş'ın hocasıdır nihayetinde. ne kötülük yaptı adam.

SirEvo dedi ki...

He yani Ernst'in orada tek başına oynaması mantıklı mı sana göre? Bunu mu diyorsun?