13 Mayıs 2010 Perşembe

Mehmet Topal


Çanakkale Dardanelspor başkanı aynı zamanda Fenerbahçe Divan Kurulu ve Kongre Üyesi olan Niyazi Önen, basın mensuplarına şu bilgiyi veriyordu. Mehmet için Galatasaray'dan yoğun talep ve ısrar var. Anlarşırsak seve seve veririm diyordu ve bir de şerh koşuyordu. "Daha önce Aziz Yıldırım da benden Mehmet Topal’ı istemişti. Ancak o andaki şartlarda vermemiştik. Bugün için ise bir şey söyleyemem. Ama bir Fenerbahçeli olarak, üyesi bulunduğum kulüpten şu an yeni bir teklif gelirse ve şartlar da uyarsa, başkana ‘hayır’ diyemem. Ama şimdilik transfer teklifi Galatasaray’dan geldi. İnanıyorum ki Mehmet Topal, Süper Lig’de futbolunu daha da büyütecektir."


Galatasaray’ın en çulsuz ama en bir araya gelmiş kadrosunu mucizevi şekilde şampiyon yapmış olan Gerets’in ön libero isteğine önce Okan sonra Inamoto ile cevap veren Galatasaray’a bonus olarak gelen isimdi Mehmet Topal. Uğur Meleke hakkında; "1 Topal, 1 buçuk Moto edebilir. 1 Topal, 2 veya en fazla 3 Moto da edebilir. Ama hiçbir şartta 1 Topal, 5 Moto etmez. Etmemeli..." diyordu geldiğinde. Tabii ki aslında bahsettiği yabancı sınırlamasının ekonomik etkisiydi ama 1 Topal 25 Inamoto edecekti daha sonra. Hem de hiç ummadığı şartlar sonucunda. Daha Florya’nın çimlerine doğru düzgün basmadan “You’ll never walk alone” seslerinin arka fonunda olduğu Anfield çimlerine Steven Gerrard ile ikili mücadeleye girerken buldu kendisini. O sene bir şey yapamadı doğru düzgün. Ardından Kalli geldi. Gönderilecekler listesinde ismi hep yazıldı. Bir gün Linderoth ve Mehmet Güven’in sakatlanması ile şans O’na güldü. Aslında bu 2 sakatlık Galatasaray’ın şampiyonluğu için değil Milli Takım’ın da Avrupa’da yarı final oynamasına kadar gidecek yolun ilk taşları idi. Formayı aldı. Vermedi. Örümcek oldu adeta. Ayağını uzattığında alamadığı top yoktu. Şampiyon oldu. Yetmedi. Yarı final maçında stopersiz takımın stoperi oldu. Sonra Everton istedi. Gidecekti. Gitmedi. Satılmadı. Sakatlandı. Tedavi edilemedi.


Skibbe ile olmadı, Rijkaard ile olur dedik. Oluyordu da. Efsane bir gol attı Bükreş’te. Sonra eskiye dönüş. Sakatlık. Formsuzluk. Pas atamama. Gün geldi. 12 Mayıs oldu. Resmi site bir haber geçti. Profesyonel futbolcumuz Mehmet Topal’ın İspanya’nın Valencia takımına transferi için taraflar arasında her türlü konuda anlaşma sağlanmıştır. Mehmet Topal’ın Valencia’ya transferi yapılacak olan sağlık kontrolü sonrasında gerçekleşecektir.”


Mehmet gitti. 1’e geldi. 5’e gitti. İnşallah Tugay gibi olursun. Başka da bir şey demek, daha iyisini dilemek gelmiyor aklıma.

0 yorum: