14 Mayıs 2010 Cuma

A Millî Takım Kadrosu Üzerine



Kadroda göze çarpan tek isim Gökhan Zan herhalde. Önceki Millî tecrübelerinin onu takıma alınmasını sağlamış doğal olarak. Yoksa bir sezonda 9 maç yapmış, bu 9 maçın sonuncusunun da ta Kasım ayında olması Uganda Millî Takımına bile aldırmaz bir oyuncuyu.

Emre Aşık'ın ve Okan'ın Millî Takımda jübile yaptırılacak olmasına eyvallah da, hani Zan yerine Ömer Erdoğan'ın alınıp tecrübeliyi oyuncuyu da "onore" etselermiş mesela. Anlaşılan Terim'in kadrosunu direk bozmak istememişler. Tabii bir de Nihat ve Semih var o kontenjandan sanki. Gerçi Nihat son 3 haftadır gösterdiği performans ile hayli hayli haketmiştir ancak sezona yayamadığı bir gerçek. Ayrıca o bölgede alternatif isimler kim olabilir ki daha?.. Umut Bulut?..

Alınmasını beklediğim Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam, Sezer Öztürk, Ozan İpek, Turgay Bahadır, Necip Uysal, İsmail Köybaşı, Onur Recep Kıvrak gibi isimlerin de dahil edilmesi güzel.

Hepsinden öte Fatih Terim'in "Türklük'den çıkarttığı", özellikle son sezonda mükemmele yakın performans gösteren İbrahim Toraman'a da yeniden hayırlı olsun Millî Forma.



Aklıma takılan isimleri de ekliyeyim. Mevlüt mesela.. Sakatlığı falan mı var? Bir de sağ bek sıkıntısı yaşayan takımda Serkan Balcı yok.. Oysa bu iki isim çok iyi performans sergiliyor. Bir de Gökdeniz olabilirdi.

İşte Kadro:

1- VOLKAN DEMİREL
2- ONUR RECEP KIVRAK
3- SİNAN BOLAT
4- SABRİ SARIOĞLU
5- EMRE AŞIK
6- MEHMET TOPUZ
7- GÖKHAN ZAN
8- İBRAHİM TORAMAN
9- F. EMRE GÜNGÖR
10 SERVET ÇETİN
11- CEYHUN GÜLSELAM
12- CANER ERKİN
13- ÇAĞLAR BİRİNCİ
14- İSMAİL KÖYBAŞI
15- HAMİT ALTINTOP
16- KAZIM KAZIM
17- VOLKAN ŞEN
18- MEHMET TOPAL
19- OKAN BURUK
20- SELÇUK ŞAHİN
21- NECİP UYSAL
22- EMRE BELÖZOĞLU
23- NURİ ŞAHİN
24- SELÇUK İNAN
25- ARDA TURAN
26- OZAN İPEK
27- SEZER ÖZTÜRK
28- TURGAY BAHADIR
29- TUNCAY ŞANLI
30- SEMİH ŞENTÜRK
31- HALİL ALTINTOP
32- SERCAN YILDIRIM
33- NİHAT KAHVECİ

4 yorum:

Onur Aksoy dedi ki...

Turgay Bahadır mı? Avusturya Milli Takımı oyuncusu değil mi Turgay ?

Bay Kerahet dedi ki...

geçen sezon ya da bu sezon bi düzenleme yapıldı o konuda.

genç milli takımlarda forma giyen oyuncular daha sonra diğer vatandaşlıkları bulunan milli takımların, A milli'lerinde forma giyebiliyor.

yanılmıyorsam düzenleme öyleydi.

Adsız dedi ki...

Düzenleme dogru Önder de bu sayede milli formayı giydi zaten..Mevlut sakat haliyle katılamadı..Bu kadroyu Hiddinkten cok Oguz yapmıs gibi..Ben cidden supriz bir- iki isim bekliyordum ama aynı tas aynı hamam olmus..Oguz oldukcada oyle olacaktır..

sukullaci dedi ki...

gökhan gönül, özer ve mevlüt ameliyat olacaklarmış sezon sonu. hakan baltada tedavi oluyomuş hala. aurelio'nunda maçları bitmemiş daha.

bence artık belli başlı isimlerle bişey yapmaya çalışmaktansa necip,ismail,nuri,ozan,volkan,onur gibi gençlerle bu işe 0 dan başlamalıyız. sonradan özerde eklenir. artık bizde genç bi kadro olalım, başkada bişey istemem, varsın bi turnuvaya daha gitmeyelim. yeterki uzun vadeli bi sistem oluşsun artık.