24 Aralık 2009 Perşembe

Niye Genç Yetiştiremiyoruz? / Korcan Çelikay




Maçtan önce "Korcan", maçtan sonra "Korcan" konuşursa basınımız, Korcan'ın üstüne binen yükü anlamak zor değil. Hatalı goller yedikten sonra bir kaleciyi manşet yapabilirsiniz ancak hayatında ilk kez A takımla 11'de sahaya çıkmış bir gence bunu yaparsanız "Neden genç oyuncu yetiştiremiyor bu takımlar?" demek sizin haddinize değil sevgili basın! İlk de değildi bu. Pek değerli basınımızın gençlere yaklaşımını biliyoruz.

Beşiktaş taraftar forumlarını takip eden biri olarak belirtmeliyim ki Beşiktaş taraftarı bu oyuna gelmeyerek mükemmel iş çıkardı ve belki de Korcan'ı kurtardı bu seferlik. Haber 1903 internet sitesi röportaj yapmış Korcan'la. Oradan devam edelim:

Haber1903 : Korcan Çelikay yediği hatalı gollerden sonra kendine olan güvenini kaybetti mi?
Korcan Çelikay : Kesinlikle hayır. Her kaleci her yaşta hata yapabiliyor.Aksine yediğim gollere rağmen, taraftarımın arkamda olması beni dahada çok hırslandırdı.

Haber1903 : Yediğin gollerden sonra soyunma odasında neler yaşandı ?
Korcan Çelikay: Yerlisi yabancısı herkes yaşımın genç olduğunu, bunun olabileceğini söyledi. Yenilen gollerde sadece benim hatamın olmadığını, onlarında hatası olduğunu, üzülmememi söylediler.

(yazının önceki kısmıyla alakalı olarak sıradaki soruya ve cevaba dikkat lütfen)
Haber1903 : Soyunma odasında ağladığın birçok medya kuruluşunda haber oldu. Bu haber doğru muydu ?
Korcan Çelikay : Hayır öyle birşey yok . Soyunma odasında tabii ki çok üzüldüm ama ağladığım yalandır.

Bizde basının büyük bir kısmı "gazetecilik & habercilik" anlayışlarını böyle devam ettirirlerse biz 10 yılda bir çıkan Arda'lardan öteye gidemeyiz. Gerçi hâlâ Arda'ların sonu belli değil yıpratmaya devam ediyor şerefsizler. Bu tür basının etkisinin büyüklüğünü düşündükçe bizim ülkenin sporundan bir halt olmayacağını anlamak zor değil.

Korcan ileride bir Casillas, Buffon, VD Sar olacak demiyorum ama 22 yaşında bir kaleciyi bitirmenin hiçbir anlamı yok!

1 yorum:

Dejan dedi ki...

Korcan meselesi ilginç bir mesele. Ama şu var, elbette acımasızca eleştirmek hakkımız değil, genç adam. Yalnız genç oyuncuları nasıl mental olarak eğitemediğimizin bir kanıtı Korcan. Yaptığı hatalar tecrübesizlik hataları değil çünkü. Yapacağı şeyin eğitimini almamış insanın yapacağı hatalar. Eğitimi vermezseniz, elbette eleştiremezsiniz de. Kaldı ki Rüştü 40 yaşında aynı hataları hâlâ yapıyor! Korcan atik bir kaleci aslında, umarım kendini eğitir.