24 Aralık 2009 Perşembe

A2 Görevini Bırakan Sergen Yalçın #2




Biraz önce "A2 Görevini Bırakan Sergen Yalçın" başlıklı bir kayıt yolladı yazar arkadaşım Felix.
Onun üstüne laf söylemiş gibi olacağım belki ama bu konuda çok doluyum a dostlar. Hem blogun Beşiktaşlısı olarak bana da birkaç söz söyleme hakkı düşer. (:

Bir kısım insan Sergen'e sallıyor. Bir kısım insan da Sergen'den etkilenmiş Mustafa Denizli'ye sallıyor. Aklıma gelen bazı şeyler var ki...

- Öncelikle Sergen'in neden altyapıda olduğunu incelemek lazım. Sergen'in yetenekleri falan tartışılmaz. Yetenekleri ile kariyerinde varabildiği maksimum nokta arasındaki dengesizlik gençlere ibret olur, o da güzel. Beşiktaşlı falan ona da eyvallah, bir de lisans yeterliliği için yapması gereken staj vardı. O stajı yapacaksa Beşiktaş'ta yapacak tabii, ancak merak ettiğim "ne kadar staj yaptığı"? Hani staj süresinin bitimi bu aralarsa, bir de Sergen çok yakında bir takıma hoca olursa. Aman diyelim.

- Beşiktaş'ta malumunuz bir kongre yaklaşıyor. Kongre yaklaşırken bir "herkes safını belli etsin arkadaş" ortamı varsa o da olabilir. Murat Aksu başkan seçilirse Sergen'in nerede olacağına bakmak gerekir ki bu da pek tutarlı bir senaryo olmuyor. Sonuçta Sergen dışarıdan değil içeriden bir adam. Bir başkan ya da bir başkan adayına malzeme olmamalı.

- Paraların ödenmemesi... Şimdi bunun tepki yolu bu mudur? Bir insan böyle mi gösterir tepkisini? Sahaya çıkartmazsın oyuncuları, antremanları bırakırsın, içerinden mesaj yollarsın vesaire. İstifa için asla bir sebep değil! Dışarıdan bir hoca olsa anlarım da Sergen içeriden biri Beşiktaş için. Paralar ödenmemiş falan olabilir ama istifa sebebi bu değil.

- Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli'nin A2'ye gereken önemi vermemesi. Allah'a dua ediyorum sebebi bu olsun ve bu da gerçekçi olsun. Bir Beşiktaşlı olarak herkes gibi gençleri görmek istiyorum sahada. Korcan'ın yediği goller de afiyet olsun. Hakan'lar, Rüştü'ler ne maçlar kaybettirdi ilk maçında iki hata yaptı diye bizim çocukları mı idama götüreceğiz? Konu sapmadan devam edeyim, Sergen'in "hiçbir oyuncum A takımda oynaycak kafaya sahip değil" dediğini de biliyoruz. E bu tepki niye o zaman?

Peki Sergen gitsin mi, kalsın mı?

Eğer ki TV'de A takımın hocasına sallamaya devam edicekse gitsin. Bu nasıl bir yapılanmadır lan? Sanki Beşiktaş A takımı ile Beşiktaş A2 takımı ayrı camiaların takımları. A2 takımın hocası, A takımın hocasına sallayıp duruyor. Herkes eleştirir ama Sergen'in buna hakkı yok. Ya medyadan, ya Beşiktaş'tan vazgeçsin. Bu konunun direk muhattabı Demirören'dir bunlara izin verdiği için ama Allah'ın tüp kafalısına laf mı anlatılır?


***
Laf arasında:
Senin yeniden seçildiğin gün benim hayata küstüğüm gündür Yıldırım Demirören!
***

Bakalım daha neler yaşanılacak. Mustafa Denizli klasik gazetecilerle muhabbetini yapar Sergen'e bir şeyler der belki. Bu arada yönetimin Sergen'in istifasını geri çevirdiği söyleniyor. Ne olacaksa olsun, A2'deki gençlerden başka bir kişiye üzülüyorsam şerefsizim. Sergenmiş, Mustafa Denizli imiş... severiz sayarız belki ama zerre umrumda olmaz kulübün kapısından çıkıp bir daha gelmeseler.

0 yorum: