20 Aralık 2009 Pazar

Tarikatçı Çocuk


"Yemin ederim Bursa’nın başındaki tarikatçı çocuk Rijkaard’dan daha yaratıcı. Önceki gün iki savunma adamından santrfor yaratıp Beşiktaş’ı yendi. Bizim Rijkaard Galatasaray kalabalığından bir santrfor çıkaramadı. Ne bileyim bari Servet’i oraya dikseydi."

Fatih Altaylı

Galatasaray eleştirisine girmeyeceğim. Kızdığım nokta şu. Ertuğrul Sağlam gibi bir "adam"ı niteleme şekli. Dini inancı ve sahip olduğu düşünce yapısı nedeniyle bir adamı, futbol konuşurken nitelemesinin çirkinliği. Bir Galatasaray yazısında, bir futbol yazısında, lig 2.si olmuş, Beşiktaş'ı, 16 haftada 7 gol yemiş bir ekibi hem de 2-1 geriye düştüğü maçta 83'ten sonra maçı çevirerek yenmiş, ligin en fazla gol atan 2.ekibi olmuş, kuş kadar bütçe ile tepeye çıkmış bir adamı nitelemenin şekli bu Fatih Altaylı tarafından. Yakışır O'na.

4 yorum:

Bay Kerahet dedi ki...

reyting uğruna haftalarca tarikat liderini TV'sinden eksik etmeyen bir insanın yazısı böyle olur işte. Seviyor böyle şeylerle uğraşmayı angut.

Ortega dedi ki...

Kendisi de tetikçi diye anılır medyada. İnsanlara bir kulp takanlara da kulp takılırt. Bunu unutmasınlar.

benden bu kadar dedi ki...

benim de içime oturmuştu abi. iyi ki dile getirmişsin.

Unknown dedi ki...

O "tarikatçı çocuk" dediği "adam gibi adam", Basel'den Sırp asıllı Avustralyalı bir Marksist futbolcu alıp, ona takımın kilit rolünü verip yıldız yapıyor ve Türkiye'nin en milliyetçi taraftar gruplarından birinin sevgilisi haline getiriyor. İşte, böyle de bir adamdır Ertuğrul Sağlam.