23 Aralık 2009 Çarşamba

Kalecinin Top Tutması


Ligde pek alışkın olmadığımız görüntüleri bize yaşattığı için Aykut'a teessüflerimi iletiyorum. Top kurtardı, sektirmedi, uçarak çıkardı felan. Ayıp. Dona kalarak topu seyretmen gerek müdür. Kalenin üstünden giden topa da eğilerek ekran başındakilere gerilim vereceksin.

Neyse, maça dönelim. Galatasaray, 4 general, 6 asker, 0 ila 1 arasında değişen değerlerde kaleciden oluşan kadrosunu bir general, 9 asker, bir kaleciye çevirince haliyle Trabzonspor'da, Şenol Güneş'te şaşırdı. Tek santrafor tutmadı. Bir tane zayıf şut çekebildiler ilk yarı. Caner ise sol açık günlerini hatırlayınca, güzel mücadele etti Galatasaray. Caner, Vestel Manisa'da sol açık oynarken, Arda o takımda sağ bekti. Bugün ise maçın son dakikalarında Arda sağ açıkta iken, Caner sol bekte idi. İkisi de yerlerinde sanki zembereğinden boşalmış gibi oynuyorlar. Santraforsuzluktan sıkıntı çekmese Galatasaray, ilk yarı bitebilecek bir maçtı. 2.yarı Umut'un oyuna girmesi ile rahatsız eden koşuları, ikili mücadeleleri dengeleri sarstı. 2-0 olması ile 2-1 olmasının peşpeşe olması, maçı kopartmadı. 2-0'dan sonra 60'a kadar devam etseydi, Caner - Arda önderliğinde durum değişebilirdi. 2-1 biten maçta kim ne kazandı derseniz, kazanan Caner Erkin oldu.

Şenol Güneş ise sezon sonuna kadar o gür, dalgalanan saçlarına beyazlar düşünce durumunun farkına varacak. Anadolu'da yenemeyeceği takım yok Trabzonspor'un kadrosu itibari ile. Hele, böyle bir ligde durumu kapatmaması için hızlı bir giriş yapması yeterli. Eksiklerini kapatmak, çalışmak, çalıştırmak ve yeni santraforları Fatih Tekke'nin çabuk oturmasını sağlamalı. Biraz da hırslı açıklamalara girmeli yavaştan. En azından camia ve taraftarı içten içe hırslandıracak.

0 yorum: