11 Aralık 2009 Cuma

Galatasaray'ın Antalyaspor'u Yenmesi


Geçtiğimiz hafta, maçı takip ederken "1-0 bitsin de 4-5 gün lider kalalım, zaten Antalya'da kazanmamız zor" diye içimden geçiriyordum. 1-1 bitince, o liderlikte gitti. 24 saatlik geçici bir liderlik şansı daha gelecek Galatasaray'a. Kullanabilir mi? Zor. Neden mi?

"Kontrollü Galatasaray, Galatasaray değildir" demiştim. Galatasaray takımının doğası, ruhu, başarıları hücum ederek kazanılmıştır. Galatasaray'ın en zor 2 maçı Uefa'da, 10 kişi yatılan 2-1 önde olunmasına rağmen Leeds deplasmanıdır. Skor avantajına rağmen, Galatasaray Savunamaz! Yeteneği yok çünkü. Şimdi gelelim yarın oynanacak oyuna. Sarp yok. Zan yok. Topal stoperde olacağına göre, Barış - Ayhan ikilisinin orta sahada olacağı bir hattı olacak. Emre Aşık olursa Topal - Barış olacaktır. Abdelkader Keita'nın Elano Blumer'in yerine oynaması, Galatasaray için yarın en faydalı iş olacaktır. Çünkü deplasmanda hızlı şekilde oynamak, sonuca gitmek, 70m'ye topu atmaktan daha faydalıdır. Bizim futbolcularımızın toptan daha hızlı olamadıklarını öğrenmelerine daha var. Bu yüzden Eskişehir stili ileriye 4-5 forvet atayım, arkasını bir şekilde toplarım oynayan Antalyaspor'a karşı etkili olunabilir. Çünkü Antalyaspor'da, Necati - Djehoua - Ali Zitouni gibi isimleri aynı anda sahaya süren Mehmet Özdilek, içeride bu isimlerle zor puan veriyor.

Yarın kontrollü bir Galatasaray olacaksa yine sahada, izlemeye gerek yok. O maç kazanılamaz, o liderlik geçici de olsa gelemez. Saldıran, eski Galatasaray olacaksa da kaybedeceklerse öyle kaybetsinler. Olur da geriye düşerse Galatasaray, 2.yarıda maçın ne kadar ağır oynanacağını da görürüz muhtemelen. 90.dakikada Ömer'e çıkan kartı da...

5 yorum:

SirEvo dedi ki...

Bence Keita 11'de olursa GS kazanır.

Anıl dedi ki...

Antalya'daki yağmurun şiddetini düşünürsek Keita'nın kulübede oturması daha yararlı olacaktır.

metak dedi ki...

Elano yu 70m ye top atmak diye özetlemişsin. Buyuk ihtimalle Dunga ilk 11 i kurarken kaka,70m,robinho vs. diyordur. Son maci kapalı da izlemiş biri olarak, hayran kaldım, herif sanki GS de ki 10 oyuncunun tamamının da nerde oldugunu biliyor gibiydi,artı o 10 oyuncunun ağzına (ayağına) pas atabilecek yeteneği var. Bu kadar saha vizyonu, oyun bilgisi ligimizin standartlarının çok üstünde.

felix mourinho dedi ki...

elano blumer'i özetlemeye kalkışsam, 3-4 tane yazı çıkar. sadece beşiktaş maçında atılan 3.gol ve pana maçındaki 3.gol bile onun oyun vizyonu için yeterli. kısa kestirerek şunu söyleyeyim, eğer bu adamı tersleyip, pas atmamak yerine, desteklerlerse maçta yaptıkları koşuların daha azına daha efektif işler yaparlar. mesela arda'nın kanatta git-gel'leri ile 8.5-9 km koşmasının efektifliği ile elano paslarıyla aynı mesafe koşması arasında inanılmaz fark olur. elano topu koşturmasını bilen bir adam. bizde ise bu stilde bir adam yok.

barça'nın maçlarında messi nasıl boş kalır abi diye sormamızın nedeni, hızlıca atılan ters toplardır. biz de ise topla koşuyoruz anca kanata. veya 3 pasla veya arda'nın ayağına topu alıp sür sür sür'leriyle. elano bu takımın en kilit ismi olacak aslında sırf bu ters topları ile. eğer aşı bir uyum sağlarsa inanılmaz bir oyuna doğru yol alır galatasaray. tek isteğim onun bir gol atması veya asist yapması şu aralar.

metak dedi ki...

hepimizin dileği gerçekleşti hem de çok klas bir golle