24 Aralık 2009 Perşembe

2009'da Türk Takımlarının Attığı En Güzel 10 Gol


Malum, yıl bitiyor. Klasikleri, rutinleri, hafızaları tazeleme zamanı. Takımlarımızın ligde, kupada, avrupa'da attığı 10 gol ile klişelere başlıyoruz.

Rodrigo Tello vs Manchester United; Her ne kadar yakın zaman da olsa, Old Trafford gibi bir sahada, 30-35 m'den bir kaleciyi avlamak, hele Manchester kalecisi ise kolay iş değildir. Old Trafford'da 3 puanı getiren harika bir Tello vuruşuydu. Antalyaspor'a attığı gol daha güzel olsa da birisini yiyen Antalyaspor, diğerini Manchester United.

İbrahim Akın vs Beşiktaş; Beşiktaş savunması, 3 çalım yiyecek, bunları yiyenler hem Ernst hem de Ferrari ve çalımın kralı Yusuf olacak, bunları da yapan İbrahim Akın olacak, güler geçerdik sezon başında, maçtan önce birisi söylese. Bunları yaptı İbrahim. O gole de estetik katan Hakan Arıkan'ın topun ters yönüne ilginç plonjonuydu tabii.

Fabio Bilica vs Fenerbahçe; Bülent Uygun'lu Sivasspor'un ligde 4 tane yemesinin üzerinden 5 gün geçmişti ki kupada karşılaştı bu 2 takım. Fenerbahçe 2-0'da öne geçmişti maçta. Dakikalar 80 civarında Bilica topu 35m'ye koydu. Sağ ayağının dışı ile Allah ne verdiyse vurdu. Top dışa falso alarak çatal diyebileceğimiz yere gitti. 2-1 gibi 2.maç için avantajlı bir skor elde edilmişken, 5 gün önceden edinilen "gol attıktan 60 saniye sonra gol yeme hastalığı" yine devam etti ve 3-1 oldu hemen maç.

Andre Santos vs Sivasspor; Sol bekti bu adam normalde. Sol açık oynaması da şaşırtmıyordu bir nebze ama 10 numara pozisyonuna çekildiği dakikalardı. 70 dakika kapanan Sivasspor, 2-0 geriye düşünce ipleri bıraktı. Sonra Santos aldı topu. Bütün Sivasspor savunmasını geçti. 3 stoper özellikli adam teker teker çalımlandı Santos tarafından. 3 oldu tabii peşinden de.

Alanzinho vs Kocaelispor; Ersun Yanal, devre arasında Trabzonspor'un 2-3 oyuncuya bağlı hücum hattını Yattara'nın keyfiyetinden çıkartmak için ısrarla Alanzinho'yu istetmiş ve almıştı. Haliyle o bücürün gelmesi ve zamanla uyum sağlaması Ersun Yanal'ın kovulmasına denk geldiğinden Ersun Yanal pek göremedi kendisini. Lakin, ondan sonra da normal gol atmamaya başladı. Her kalecinin üzerinden aşırtma atma sevdası tuttu onu da. Kocaelispor'un az da olsa yeşertme gayreti gösterdiği kümede kalma ümitlerini attığı aşırtma golle yıkan adamdı.

Michael Fink vs Fenerbahçe; İbrahim Üzülmez sol kanattan isabetli orta kesecek, hem de bunu yıllardır yürümekte kullandığı sağ ayağı ile yapacak, bu gerilerden gelen bomboş Fink'in ayağına tam oturacak ve bu Fenerbahçe'ye karşı olacak. İbrahim Akın'ın golü daha inandırıcı olabilir bak, bundan sonra. Bu gol için Hıncal Uluç; "100 tane orta kesin, 100 defa vursun Fink, 1 defa daha gol olursa bir daha gel beni bul" demişti.

Mehmet Topal vs Dinamo Bükreş; Tribünde Hagi olmasından mıdır, uzun süredir vurmuyordum bir vurayım şu topa düşüncesinden midir, seyirci yok dağa taşa giderse kimse bişey demez düşüncesinden midir bilinmez, mükemmel bir gol atmıştı Mehmet. Kaleye bile bakmamıştı vururken. Allah ne verdiyse vurmak deniyor buna heralde.

Julio Cesar vs Galatasaray&Fenerbahçe; Ayırmayalım bu 2'liyi. Atan aynı ne de olsa. Birisi ligin ilk maçı. Galatasaray 25 dakikada süpürmüş rakibi. Antep, çevirme gayretlerinde. Julio Cesar alıyor topu, ayarlıyor mükemmel vuruyor. Direkten ağlarla buluşuyor.
Aynı Cesar bu kez 9.hafta Fenerbahçe'yi av olarak görüyor. 94.dakikada frikiğin başına geçiyor. Fenerbahçe puan bile kaybetmemiş. Topun üstüne geliyor. 130 km/h ile giden topa Volkan ne yapacak sadece bakıyor. Kazanan Antep oluyor.

Elano Blumer vs Kayserispor; Elano, sahaya çıkar. Koşturur, koşturur. Arkadan top şişirilir, Baros rakibi bozar, rakip topu kafayla uzaklaştırmaya çalışır, Elano koşar, sol ayağı ile vurur. İlk maçında ilk golünü atar. Ama ne gol. 120km/h. İlginçtir, ilk koşan, bugünlerde pas atmayan Arda.

Harry Kewell vs Bordeaux; İtiraf etmeliyim ki, listemin 1 numarası bu olur, sonra diğerlerini yazarım. Hatta büyük bir itiraf daha edeyim, bu golde Emre Tilev'in sözleri bile güzel gelmişti bir an bana. Oz Büyücüsü felan. Ne vurdu ya. Hatta Denizli'nin dediği gibi; "Prekazi vurdu. Aslında vurmadı (Burada kahkahalar var)" Kewell vurdu aslında vurmadı. Daha başka bir fiil o.

not: yazıların üzerine tıklayarak gollere ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

SirEvo dedi ki...

Güzelmiş, teşekkürler.

kolpa dedi ki...

hazırlanış olarak milan baros'un ali samiyende hamburg'a attığı gol de oldukça güzeldi..