1 Kasım 2009 Pazar

Her Takıma Karşı Galibiyet Sadece 3 Puandır


Neden böyle Emre Aköz gibi cümle şeklinde uzunca başlık attım bilmiyorum. Aslında yazımın ana fikri başlık üzerine kurulu. Fenerbahçe, Galatasaray'ı bugünden farklı olmayan bir anlayış ile 3-1 yendi. O gün maçı kazandıran şey, Galatasaray'ın konsantrasyonsuzluğu ve Fenerbahçe'nin iyi konsantre ve mücadelesi idi. O gün rakip Galatasaray idi ve kazanılmalıydı. Peki maçı kaybeden Galatasaray'ın, kazanan Fenerbahçe'den derbi etkisinin görüldüğü 3 haftada daha avantajlı çıkmasının nedeni ne? Yine aynı şey. Derbi.

Çünkü derbide alınan 3 puanın değeri manevi anlamda 8-15 puan, 2 kupa felan iken, tabelada sadece 1 maç ve 3 puandır. Fenerbahçe'li futbolcular hatta futbolcuları geçersek Daum, bu puan kayıplarının asıl müsebbibi. Gaziantepspor maçında ve Kayserispor maçında aklının derbide olduğunu gösteren o kadar hamle yaptı ki, 2 maçı da verdi. 3 maçta ezeli rakibini yenmesine rağmen 4 puan alırken, rakibi 3 maçta rakibine yenilmesine rağmen 6 puan aldı. 2 puan indirdi farkı galibiyete rağmen.

Gelelim maça. 90 dakikayı 1 isabetli şutla tamamladı Fenerbahçe. 1 tane. Attığı golün de klasik Süleymanou ikramlarından birisi olduğunu söylersek durumun vehameti ortada bu maçta. Hele 60'tan sonra Fenerbahçe'nin sağ kanatının arkası - Cangele - Volkan arasında geçen bir maç var ki, inanılmaz. Volkan değil başkası olsa fark olacak maçtı. İnanılmaz bir oyun çıkarttı 2.yarıda Kayserispor. Genelde ise Daum'un dediği gibi 1 puan kazanılmıştır bu maçta Fenerbahçe adına. Kayserispor adına da kayıp 2 puan. Fenerbahçe ise gitti, topu kaptırdı geldi 90 dakika. Bütün maç bu oyunu oynaması, ayrı bir şey. Özer Hurmacı'nın ve Semih Şentürk'ün yedek kulübesinde oturmasına şaşırmıyorum artık Fenerbahçe'de. Arda Turan'ı yedek oturturum diyen bir isim için bu isimler sorun değil. Kayserispor'da da Cangele'nin muhteşem oyunu.

Sonuçta derbiye rağmen alınmış 3 maçta 4 puan, rakibin arayı mağlubiyete rağmen 2 puan kapatması. Dahası, sahada müthiş bir Kayserispor. Müthiş bir 2.yarı oynayan takım.

0 yorum: