6 Haziran 2009 Cumartesi

Taklitçi Olmayın Kendiniz Olun || Guardiola


Türk Tv'lerinde adettir. Yeni bir yapım, proje başarılı olunca benzeri 288 tane yapım sunulur. 2 amacı vardır bunun. Ya daha iyisini yapar, böyle bir yapıma kabul diyen seyirciyi çekersin ya da izleyenleri parça parça çeker yapımın reytingini düşürürsün. 2 türlü de amaç rakibi düşürmektir. Neticede sonuç eline yüzüne bulaştırmaktan öteye gitmez...

Dünya yeni bir futbol akımının peşine takıldı gidiyor. Barcelona ve Pep Guardiola. Artık yeni strateji bu. Takımın başına eski bir futbolcuyu getir ve ondan başarı bekle. İş onlar için bu kadar basit. Aynı Tv programları gibi. Hazıra konmak amaç. Peki "Guardiola Barça'sının Guardiola eseri olan kısmı ne kadar?" sorgulamasını yapmak bu kadar zor mu? Aslında zor. Çünkü o kısım açıldığında işin çok derinlere indiği görülmekte. Cruyff, Barcelona'nın silindir halinin temelini attı. Rijkaard ise o temelin üzerine güzel bir bina çıktı. Kaba inşaatta işçileri yan çizince ustabaşı gönderildi. Yeni ustabaşı Pep ise önce işçilerin çıbanbaşlarını yolladı. Sonra kaba inşaatı bitirip, binanın incelerini, dış cephesini, boyasını, elektrik, su tesisatını Pep çok güzel yerleştirince gözümüze o muhteşem bina göründü.

Şimdi ise moda Pep taktiği. Bu teknik direktör hamlelerini yapanlar, Pep'in bu işin tek mimarı olduğu inancında. Ama Pep, projesini, aşamalarını çok iyi takip ettiği bir inşaata geldi ustabaşı oldu. İyi usta oldu hemde. Yıllardır futbolcu ve altyapı antrenörü olduğu Barça'da A takıma geçti. Milan, Juventus ise bu aşamadan geçecek. Galatasaray ve Bayern Münih başarısız oldu bu hamlede. Rıza Çalımbay Beşiktaş'ı da. Başarısızlık örneği çok. Nedeni açık çünkü. Sistemsiz çalışma. Başarı nedeni de açık. Sistem.

0 yorum: