22 Mayıs 2009 Cuma

Lost || En İyi 5 Bölüm


Malumunuz, Lost 5.sezonu da bitirdi. Bizi 2010'a kadar uzuuuun bir süreç aldı. 5 sezonboyunca izlediğimiz bölümler arasında en iyi 5'ini yazmak istedim. Aslında 2008-2009sezonunun en iyi 5 maçı'nı yazacaktım ama daha 2 hafta var olduğundan vazgeçtim. Ne olur ne olmaz. Neyse Lost'a gelelim...

5- Through The Looking Glass (Sezon 3 Bölüm 22-23)

"We are not suppose do this Kate. We have to go back Kate. We have to go back!"

4- The Man Behind The Curtain (Sezon 3 Bölüm 20)

Benjamin Linus flashback'iydi. Benjamin Linus'un hayat hikayesi, Dharma Initative'e olanlar, Purge ve Jacob vardı bölümde. Benjamin'in Others olmadığı, bir Dharma çalışanı olduğunu görmüştük. Hatta Jacob'un "help me" sözü bile duyulmuştu. Sonunda Benjamin Linus'un JohnLocke'ı vurması ve Purge'dan kalanların çukuruna düşmesi ile bitmişti. Jacob kulübesinin sahneleri gerilim doluydu.

3- Flashes Before Your Eyes (Sezon 3 Bölüm 8)

Desmond brotha'nın bölümüydü. Swan istasyonunun patlamasının ardından, Desmond'un zihinsel olarak geçmişe yolculuk yaptığını fakat olanları değiştiremeden tekrar eskiye döndüğünü izlemiştik. Sonunda aslında Claire'in değil, Charlie'nin öleceğini "you don't wanna know" diyerek söylemişti.

2- Pilot Part: I-II (Sezon 1 Bölüm 1-2)

Haydaaa, en süper bölüm, açılış bölümü nasıl 2.olur diyebilirsiniz. Normaldir. Herşeyin olduğubir bölümdü. Cevapların %70'inin bu bölümde olduğu gibi yapımcı açıklaması bile olduğu yazılıp, çiziliyor. Herşeyi ile harika bir bölüm. Tropik adada kutup ayısı, Black Smoke, Danielle'insinyali, Christian Shephard ve Matthew Fox'un harika Jack Shephard rolü.

1- The Constant (Sezon 4 Bölüm 5)

Desmond: i love u penny..i've always loved you...i'm so sorry...i love you.
Penny: i love you too...
Desmond: i don't know where i am but...
Penny: i'll find you des..
Desmond ...i promise...
Penny: ... no matter what...
Desmond: ...i'll come back to you...
Penny: ...i won't give up...
Desmond...i promise!
Penny: ...i promise!
Desmond&Penny: i love you!

0 yorum: