23 Mayıs 2009 Cumartesi

Hınç-Al Uluç'tan Luce İncileri


-Bu adam bu kadar iyi hoca da, niye bir Fatih Terim düzeyine gelemedi? Niye İtalya'nın, İspanya'nın, Almanya, İngiltere'nin büyüklerinden teklif almıyor?. Varsa yoksa Türkiye?.

-Yarı finale bakın.. Tek İtalyan, İspanyol, İngiliz, Fransız, Hollanda takımı yok. İki ikinci sınıf Alman takımı, bir de dünya futbolunda adı geçmeyen bir ülkenin iki takımı..Bir Galatasaray'ın 2000 yılında şampiyon olurken yendiklerine bakın, bir de bu yıl finale çıkanlara..

-Çünkü büyük hoca falan değil. Oynattığı futbolun, futbol zevki yok. Fatih Terim'den devraldığı o harika Galatasaray'ın, harika futbolunu öldürdü. Onun yerine kendi korkak, zevksiz, tatsız tuzsuz futbolunu koydu. Bu yüzden de kovuldu.

Peki bunlara da cevap verse keşke..

-Terim seviyesine inemedi demeliydi. Eli sürçtü galiba. Terim'e Avrupa liglerinden üst düzey teklifler geliyor da bizim mi haberimiz yok? Hani İtalya macerası desen Luce 6 sene kaldı. 6 ay da Inter çalıştırdı. Ne seviyesi bu? Korkak denilen Luce'nin bile en azından bir sistemi var. Milli takımımızın sistemi nedir? 2010 Dünya Kupası'na bu kadar kek bir gruptan nasıl gidemiyoruz peki?

-Bu kupada daha önceki turlarda elenen Manchester City, Milan, Fransa Şampiyonluğunun en büyük 2 adayı Bordeaux ve Marsilya, Hamburg eşek başı mı?

-Kendisine verilen değeri 5 milyon euro bile etmeyen ama şampiyon yaptığı kadronun üzerine Terim'in 50 milyon euro'luk çöp aldığını ve takımı Terim'in mahfettiğini neden söyleyemiyor? O beğenmediği Lucescu'nun 2.senesinde Barcelona, Liverpool, Roma'lı 2.tur grubundan tek mağlubiyet alarak elendiğini, Liverpool ve Roma'ya 5 dakika daha dayansa, hadi onu da geçtim, top toplayıcı Arda, Riise'ye topu biraz geç atsa, Mondragon, Fleurquin'in üzerinden topu düzgün yumruklasa üst üste 2 sene çeyrek final oynayacak Galatasaray'ı nasıl unuttu? Evinde 17'de 17 yapan Galatasaray'ı. 9 milyon dolarlık Hasan'ın 4 senede yapamadığı atılımı, bir San Siro deplasmanında nasıl yaptırdı? 2002 Dünya Kupasının yıldızı Hasan Şaş'ı kim parlattı?

Zor tabii. Çok zor..

0 yorum: