19 Mayıs 2009 Salı

Uefa Kazanıyorlar Aman Örnek Almayın


Mircea Lucescu; 2004 yılında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına gitti. 2009 yılına kadar 5 senede 3 şampiyonluk alarak Dinamo Kiev hanedanlığını yıktı. Uefa yarı finalinde de Dinamo Kiev'i yıktı. 5 senedir Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor. 5.senesinde Uefa Kupası finalini oynuyor. Hem de 2 sezon üst üste farklı takımlarda şampiyonluk kazanıp, 2 kez kovulduğu ülkede. Galatasaray'dan ağlayarak gitti. Beşiktaş'tan giderken "Alacağımı tek şartla istemiyorum, tazminatım stadyum inşaasına hibe edilsin. Adıma bir plaket assınlar yeter" dedi.

Thomas Schaff; 1996'da yardımcı antrenör olarak başladı. 1999'da Teknik direktör oldu. 10 senedir takımın başında. Hücum futbolunun Almanya'da yer alan en önemli temsilcisi. Beşiktaş'ın harcadığı Ailton'un gol kralı olduğu sene Bundesliga şampiyonu oldu. Klose ve Klasnic forvet hattı ile bir farklı maç kazanması sürpriz sayılıyordu. Almanya süper kupasını kazandı şampiyon olduğu sene. Bu sene Almanya Kupası ve Uefa Kupası finali oynuyor. 10.senesinde Werder'i finale çıkartabildi.

İkisi de istikrar insanları. Yıllardır netice ne olursa olsun kulüp ve takım desteğini alan insanlar. Bizde de 4.senesinde Avrupa'da kupa kazanabilen Terim gibi içimizde bir örnek var iken hocalara güven ve destek 1.sırada iken Avrupa da, bizde hep sonuncu.. Sonra bizde mi ne oluyor?

2004'ten bugüne;

Galatasaray; Terim, Hagi, Gerets, Feldkamp, Skibbe, Bülent Korkmaz, ?
Fenerbahçe; Daum, Zico, Aragones, ?
Beşiktaş; Del Bosque, Tigana, Rıza, Ertuğrul Sağlam, Mustafa Denizli

Avrupa'da da başarıya ulaşan diğer takımların hocalarının ismini yazmama gerek yok sanırım. Birer Liverpool olmadığımıza göre biraz bekleyeceğiz, sabretmesini öğreneceğiz galiba.

0 yorum: