26 Mayıs 2009 Salı

26 Numara Mansııııız İlhaaaan


2 kere futbolu bırakan bir adamın hikayesi O'nun ki. Hikayesi Almanya'da başladı İlhan'ın. Önce küçük takımlar. Sonra Fc Köln. 19 yaşında Fc Köln'den para kazanınca müzik seti aldı kendine. Aile baskısı ile Türkiye yaptı bi' ara. Cavcav onu da kaptı zamanında. Ama uyumsuzluk. Tekrar Almanya. Tekrar Türkiye. Kuşadasıspor'a gitti. Oradan Samsun. Bu Samsun seferi sırasında futbolu bırakma kararı aldı. Okula devam etmek istedi. Vazgeçemedi futboldan. Samsun seferi başladı.

Samsunspor da Tümer ile parladı. Sezon arasında Galatasaray ile Samsunspor bu iki futbolcu konusunda ön protokol yaptı. Ama sene sonunda bu ikili Beşiktaş'ı seçti. 26 yaşında Beşiktaş'a gelen İlhan 26 numarayı aldı. Aslen Eskişehir'li olması da bunda etmen olabilir. Hırsı ile, kaybetmeme sevdası ile, bazen aşırı agresifliği ile ama golleri ile kendini çok sevdirdi. İlk senesinde neredeyse son 6-7 haftasında oynamamasına rağmen gol kralı oldu. 100.yılda Avrupa'da ve Türkiye'de gollerini atmaya lakin sakatlanmaya devam etti. Nina Ritter'e aşık oldu. Bir Sezen Aksu konseri sırasında sahnede evlenme teklif etti. O gün takım elbise altına giydiği sporlar ile bir moda bile oluşturdu. Ne yalan söyleyim şimdi bile takım giysem altına sporları çekmek isterim o yüzden. Diz ameliyatının akşamında Laila'ya gitmesi onu bitirdi.

2003-2004 sezonunun devre arasında Vissel Kobe'ye satıldı. Burada reklam filmlerinde oynadı. Sakatlandı yine. Hertha'ya gitti bir ara. Sakatlığı nispeten geçti. O diz iyileşmezdi Tümer'e göre. "İlhan'ın dizi bitmiş" demişti bir programda. Ankaragücü'ne döndü. 9 maçta 4 gol attı. Son golünü kendisini İlhan yapan İnönü çimlerinde bu kez Beşiktaş'a attı. Golden sonra sevinmedi. Kafasını öne eğip santraya giderken, bütün İnönü o'nu alkışlıyordu. Sonra futbolu bıraktı.

Buzda dans, doktorlar felan ekranlarda görünmeye devam etti. Gençlerbirliği ile oynanan kupa maçında 3 golü attı. Takım altın gol ile elenince hırsından saha ortasında ağladı. Roberto Carlos'a attığı çalım hala akıllarda. 100.yıl maçında Göztepe'ye attığı gol efsanedir. Bir hafta önce hatalı gol yiyen Fevzi için, ertesi hafta attığı golden sonra formasının altında ki Fevzi forması ile tribünlere koştu. Sahada tek başına bir takımdı adeta. Futbol sahalarının hep aradığı bir Ruh'a sahip bir adam.


0 yorum: